După cinci ani de documentare, lectorul universitar doctor Antonio Momoc, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a lansat luna aceasta cercetarea „Comunicarea 2.0. New media, participare și populism”, la Editura Adenium.
Studiul este o analiză sociologică ce abordează teme legate de comunicare, jurnalism, rețele sociale, Internet, democrație, extremism și populism, și cuprinde și studii de caz despre rolul internetului în protestele care au avut loc în ultimii ani în România și în alte state. Lucrarea va fi inclusă în recomandările de lectură pentru viitorii specialiști în comunicare și științe politice și se adresează deopotrivă și celor care activează în aceste domenii.
În continuare, imagini foto și video de la dezbaterea „Comunicarea și provocările Internetului”, care a avut loc astăzi la târgul de carte prilejuit de aniversarea a 150 de ani de la fondarea Universității din București, unde s-a discutat și despre această nouă apariție editorială. La eveniment au participat profesorii universitari și specialiștii în comunicare: Daniela Rovența Frumușani, Marian Petcu, Sorin Psatta, Antonio Momoc, Mădălina Moraru și Mihaela Constantinescu.
Galerie foto, aici.
Marian Petcu
Daniela Rovența Frumușani
Mădălina Moraru
Mihaela Constantinescu
Sorin Psatta
Antonio Momoc
ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public.
Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare in valoare de 74 702 euro prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro) și de 8 400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul “Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2015 – iunie 2015).
Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org.
Pentru mai multe informații despre rețeaua IFEX accesați www.ifex.org.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a IFEX.