2015-01-13 11.31.12Săptămânile trecute, la ActiveWatch, ne-am bătut cu înghețul. Am scos lopețile și am spart gheața tare ca piatra din fața sediului, la fel cum au făcut, de altfel, majoritatea magazinelor, băncilor și firmelor, care au știut să respecte legea și care au devenit eroii măinilor nerupte pe gheață ale pietonilor. Angajații primăriilor, însă, au fost mai greu de văzut decât căprioarele din pădurea Băneasa.

Temperaturile mai ridicate care au urmat nu au adus ghioceii, ci pe lucrătorii ADP care au fost trimiși, în cel de-ai doisprezecelea ceas, la lopată la zăpadă. La mine pe stradă, au nimerit trotuarul, pe care l-au curățat pe o distanță de cam 100 de metri, între cele două ieșiri din parcarea din fața blocului. Fix cât să strice plăcearea copiilor trași cu sania de părinți care, venind de pe zăpadă, trebuiau să se ridice cât ține asfaltul curat, după care se puteau urca, liniștiți, la loc ca să fie trași mai departe.

Și ăsta e unul dintre exemplele de muncă de cea mai bună calitate! Am aflat de la un coleg că, în zona unde stă el, personalul specializat al uneia dintre cele șapte primării pe care le are Bucureștiul, muta zăpada de pe trotuar pe bănci, că tot nu o să le foloseacă nimeni iarna, nu?! În alte locuri, cum se vede din filmulețul facut cu telefonul de o colega de-ale mele, Ana, ADP-ul a primit misiunea sa strangă gheața de pe marginea drumului și să o așeze pe marginea trotuarului. Probabil că, din pudibonderie, vreunul dintre directori o fi luat hotărârea că e mai bine să facă strada decât trotuarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.