Vineri, 15 februarie, ora 18:00, Mircea Toma va participa la o dezbatarea cu titlul “E timpul sa cerem recunoasterea parteneriatelor LGBT in Romania?”, organizată de ACCEPT împreună cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR).
În România, legile s-au schimbat în ultimii 20 de ani, oferind persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuale, trans) recunoaștere și protecție.

Totuși, deși discriminarea pe criteriul orientării sexuale este explicit interzisă, există în continuare diferențe fundamentale între drepturile pe care le au în Romania cetățenii heterosexuali și cei LGBT. Pentru autoritățile și instituțiile de stat din România, familiile întemeiate de cupluri de acealași sex nu există.

Două echipe, una a afirmatorilor și una a negatorilor, își vor susține, fiecare, punctul de vedere, iar apoi publicul va putea interveni cu argumente suplimentare. Tot publicul este cel care, în cele din urmă, va alege răspunsul pe care-l consideră potrivit pentru întrebarea propusă. Echipele vor fi formate din câte 2 persoane, un debater profesionist și o persoană publică (Mircea Toma și Istvan Haller).

Adresa: Cafe Verona (Cărturești), Str. Pictor Arthur Verona, nr.13

Confirmați participarea aici.

This article has 2 comments

  1. As dori sa ne explicati si noua de ce dl Mircea Toma a discriminat un jurnalist intr-o comisie de concurs pentru postul public de televiziune. Cum explica faptul ca tocmai el a fost sanctionat de CNCD pt discriminarea unui jurnalist?? De ce? Poate din acelasi motiv pt care proaganda dnei col Culcer nu a fost sanctionata aproape niciodata de Active Watch? I-a spus dna Culcer pe cine sa noteze?

    http://www.claudiulucaci.ro/2013/05/despre-justitie-tardiva-si-inamicii-presei/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.