Cine a fost aseara la concertul Gogol Bordello a vazut, desigur, ca a fost o intarziere maricica. Intarziere umpluta de un pot-pourri lingvistic si stilistic de piese muzicale, toate avand aceeasi tema: diversitatea.

Ei bine, una dintre bucatile astea muzicale a fost chiar… o manea, cantata excelent de Ionut Cercel, fiul manelistului Petrica Cercel. Copilul are 13 ani, o voce incredibila si studiaza pianul de la 4 ani. Iar tema cantecului era diversitatea si textul promova dragul pentru diferenta in randurile romanilor.

Dar publicul – despre care eu credeam ca stia la ce concert s-a inhamat aseara – a fost grav ranit! Huoooooo, fluieraturi si degete mijlocii s-au ridicat din toate colturile Salii Palatului. Romanii verzi si anti-manele au fost lezati in sentimentul muzical si estetic! Noroc cu un grup de

punkeritze frumoase, colorate si vesele, care au decis sa nu se lase intimidate de majoritarii verzi si au dansat de-au incins podeaua. La un ochi prin sala, nu am zarit mai mult de 20 de oameni pe care sa-i inveseleasca respectivul moment muzical.

Mi-a fost rusine si am stat inca 10 minute cu frica-n san ca trupa n-o sa mai vrea sa cante unui public asa de intolerant… Dar au intrat pe scena, in cele din urma, si cei mai vajnici aparatori ai sentimentului estetic si nationalist au si sarit la pogo… aia au inteles ei din Gogol si din punk: ca-i rost de pogo.

Piesa in cauza, aici:

P.S. daca nu v-a ajuns, aflati ca Goran Bregovic face un proiect cu Florin Salam.

zp8497586rq