Majoritatea dintre noi au auzit de institutia numita Avocatul Poporului, infiintata prin lege in 1992 si in functiune din 1997. Mai putin de jumatate stiu cu ce se ocupa (in mare) aceasta si mai putin de un sfert au auzit vreo stire legata de presedintele acesteia sau despre o reactie oficiala din ultimii 5 ani. Si, poate, 3 – 4 % dintre noi stiu si cine conduce aceasta institutie. Iar acestea sunt rezultatele unui sondaj informal pe care l-am realizat in ultimele luni printre colegii si prietenii din mass media si societatea civila.

Saptamana trecuta, pe 26 aprilie, site-ul machiavelli.ro si ziarul Gazeta de Sud au preluat de pe site-ul Senatului Romaniei informatia conform careia s-ar fi stabilit un calendar pentru declansarea procedurii de numire a presedintelui institutiei Avocatului Poporului.

Alegerile vin ca urmare a expirarii mandatului presedintelui inca in functiune, Ioan Muraru, ales in 2001 si reales in 2006. Cu ce s-a ocupat fostul presedinte in cele doua mandate sau, mai bine zis, ce a lasat in urma nu stim sa va spunem. Pagina web a institutiei – www.avp.ro – total depasita la nivel de continut, tehnologie, contine informatii referitoare la statistici si cazuistica, insa ultimul raport anual a fost cel pentru anul 2009.

restul articolului pe afaceripublice.wordpress.com

zp8497586rq