Scurta analiza a raportului MCV

I.   Rezumatul raportului

II.  Pozitia ministrului Justitiei, Catalin Predoiu

III. Istoricul MCV, conform Comisiei Europene

IV. Analiza de presa (Cronica Romana)

V.   Text integral MCV – varianta pdf pentru descarcare – limba romana

I. Rezumatul raportului:

Romania a inregistrat unele progrese in ceea ce priveste lupta anticoruptie, insa este nevoie in continuare de masuri sustinute de reforma a sistemul si de consolidare a politicilor in acest domeniu, in paralel cu eliminarea intarzierilor din procesele de mare coruptie. Acestea sunt o parte din recomandarile cuprinse in raportul intermediar de monitorizare pe justitie – mecanismul de cooperare si verificare (MCV), dat publicitatii vineri, 18 februarie 2011, de Comisia Europeana catre Parlamentul European si Consiliu

. Acesta include exclusiv evolutiile din ultimele sase luni si se axeaza pe masurile care au fost finalizate sau sunt intr-o faza avansata in aceasta perioada.

Conform documentului oficial, „pentru a consolida dinamismul reformei care a fost reinvigorat, Romania ar trebui sa se axeze pe pregatirea temeinica in vederea punerii in aplicare a noilor coduri si ar trebui, de asemenea, sa dispuna revizuirea cuprinzatoare a modului de functionare a sistemului judiciar, pentru a sprijini punerea in aplicare a ajustarilor structurale suplimentare care se impun si a investitiilor necesare pentru a asigura celeritatea, calitatea si consecventa procesului judiciar.”

Restul articolului pe afaceripublice.wordpress.com

zp8497586rq