APTI (Asociația pentru Tehnologie și Internet) împreună cu Facebrand.ro au făcut un experiment foarte simplu. Au vrut să afle părerea aleșilor pe tema unui subiect de interes pentru ei: cererea de respingere a unei propuneri legislative ce încalcă viața privată a cetățenilor.  Au trimis o scrisoare tuturor parlamentarilor din ambele camere via email. Ieri am aflat rezultatele. ZERO răspunsuri!

Citez dintr-un material semnat de Bogdan Manolea, președintele APTI, și postat pe Contributors.ro:

1. Se iau datele de contact ale parlamentarilor români și se bagă într-o bază de date.

2. Se adaugă și verifică datele referitoare la modul cum parlamentarii utilizează noile tehnologii (site Internet, blog, Twitter, Facebook) pentru a interacționa cu electoratul.

3. Se trimite un email la toate adresele (663) înregistrate pe o problemă a unei legi aflate pe masa Camerei Deputaților. Rezultat: 61 adrese email incorecte. Cel puțin 33 de emailuri citite. Zero răspunsuri.

Colegii de la APTI nu s-au deziluzionat și au făcut o nouă încercare: scrisori prin poștă. De data aceasta, destinatarii au fost doar deputații, iar adresele poștale au fost culese de pe site-ul Camerei Deputaților. Au trimis 322 de scrisori și au așteptat timp de 30 de zile. 21 dintre acestea s-au întors la expeditor, iar la restul de 301 scrisori trimise, APTI a primit trei răspunsuri. Toate off-topic!

Oare ce n-a funcționat? Să fi fost o problemă tehnică sau lipsă de disponibilitate și dispreț față de alegători? Mi se pare mie sau cabinetele parlamentarilor sunt acolo pentru dialogul cu cetățenii?

Mai jos, un infografic făcut de colegii de la Facebrands.ro despre utilizarea social media în rândul parlamentarilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.