Va propunem o discutie despre ultima anomalie legata de Guvernul Romaniei si anume, controlul averilor de catre inspectorii de la Fisc („anomalie”, pentru ca in Romania exista de cativa ani o institutie care se ocupa de controlul averilor – Agentia Nationala de Integritate).

Faptul ca Fisc-ul si-a propus sa controleze temeinic averile nu este un lucru rau, ci chiar ne bucura! Modalitatea in care o va face nu este insa transparenta si poate duce la abuzuri.

Dupa spusele ministrului Ialomiteanu, cei controlati nici macar nu vor avea cunostinta de acest lucru! Etapele pe care le va urma Fisc-ul pentru a verifica averile sunt adunarea informatiilor de la colaboratori si de la institutiile publice, confruntarea cu declaratiile fiscale, discutii cu p

ersoana verificata si sechestru asigurator, atunci cand aceasta refuza sa plateasca impozitul stabilit.

Ceea ce a declarat ministrul noua ne suna asemanator cu metodele folosite de catre regimul Ceausescu. Sa ne asteptam oare ca in perioada urmatoare sa apara un val de arestari a celor bogati, de genul „operatiunea mascatii in toiul noptii”?

In fine, daca asta va face Fisc-ul, oare ANI (ale carei metodele de verificare nu sunt de asemenea publice) ce averi o sa mai controleze ?! Sau isi impart „grupul tinta”: Fisc-ul ancheteaza cazurile de mare coruptie, iar ANI se va ocupa de mica coruptie?

Restul articolului pe afaceripublice.wordpress.com

zp8497586rq
zp8497586rq

This article has 1 comment

  1. buna ziua! am si eu o rugaminte: sa ia cineva la verificat gradinitele si scolile particulare deoarece este o hotie pe fata atunci cand e vorba de salariile angajatilor care muncesc aproape 10-11-12 ore pe zi, unii au carti de munca, altii nu, sau atat profesorii, educatorii, invatatorii cat si restul personalului au trecut pe cartea de munca un salariu de nimic de genul 180 lei/300 lei si 2/4 ore, si chiar daca trec 8 ore, salariul este de max 8 milioane, citez: “veti un salariu trecut in cartea de munca echivalent celui de la stat” asta ca profesor la o scoala particulara,…. in conditiile in care nu vezi alte beneficii decat un salariu la negru un pic mai mare, ai si transport de platit, autobuz si tramvai/metrou si o scoala/gradinita particulara incaseaza de la un copil peste 6000 de euro pe an.
    rusine! este sub orice critica ce se intampla in aceasta tara!!!! unde sa mai angajeaza conform legii? la ce firma?/institutie? as vrea sa stiu!!!! chiar sunt curioasa!!!! cinemi poate da un raspuns?

Comments are closed.