Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ din România (OPTAR), Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) și ActiveWatch (AW) lansează azi al doilea episod din seria “Mobilitatea Urbană pe înţelesul tuturor” în cadrul campaniei naționale de conștientizare a nevoii și beneficiilor unei infrastructuri care sa permită dezvoltarea durabilă a oraşelor.

După ce în primul material s-a explicat mecanismul de congestionare a traficului în condițiile lărgirii benzilor de rulare pentru autoturisme (inducerea traficului), acum sunt prezentate măsurile simple aplicate de profesionişti în cazul congestiilor urbane (evaporarea traficului).

Pntru a vizualiza materialul, click aici.

Materialul este al doilea dintr-o serie de mai multe productii video care fac parte dintr-o campanie natională de informare  cu privire la mobilitatea urbană durabilă. Având în vedere lipsa de dezbatere pe marginea acestui subiect și preocuparea redusă a autoritătilor pentru o infrastructură în acord cu principiile mobilitătii durabile, OPTAR, CCB și AW și-au asumat informarea și educarea publicului printr-o campanie natională.

 

Episoadele disponibile până acum:

Mobilitate Urbană 1

Mobilitate Urbană 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.