Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală condamnă acţiunea de poliţie politică pe care Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a întreprins-o astăzi, 5 martie 2012, împotriva preşedintelui Asociaţiei, Mihail Bumbeş, prin intimidarea familiei acestuia. 

În jurul orei 11.30, o echipă de patru angajaţi ai IPJ Argeş a descins în localitatea Curtea de Argeş, acolo unde a interogat mai mulţi vecini cu privire la o presupusă deţinere de către Mihail Bumbeş a unei arme de foc. După discuţiile avute cu vecinii, aceştiau au sunat la uşa familiei Bumbeş, unde au discutat cu mama acestuia. Ea le-a precizat că Mihai nu deţine niciun fel de armă şi că dacă au întrebări cu privire la fiul său, îl pot contacta personal. În momentul în care mama lui Mihai a refuzat legitim să le mai răspundă la întrebări de genul: „cât de des vine acasă”, „de când nu a mai fost acasă”, „dacă are maşină şi carnet de conducere”, „numărul de telefon”, „adresa din Bucureşti” etc., aceştia au ameninţat-o şi şantajat-o cum că este cazul să se prezinte la Piteşti pentru a da declaraţii, în caz contrar fiul său având de suferit.

Menţionăm că preşedintele asociaţiei nu deţine nicio armă de foc şi că niciodată nu a făcut vreun demers în vederea achiziţionării vreuneia.

Credem că motivele reale pentru care aparatul poliţienesc al statului a recurs la metode de intimidare sunt: participarea la acţiunile de prostest din Piaţa Universităţii; tentativa organizaţiei noastre de a protesta în Parlament la discursul preşedintelui României, miercuri, 7 martie; campania pe care Miliţia Spirituală se pregăteşte s-o declanşeze pentru deconspirarea fostei Securităţi prin modificarea legii de funcţionare a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ş.a.m.d.

Având în vedere faptele relatate mai sus,care sunt mai degrabă tipice unui sistem totalitar, Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală solicită instituţiilor abilitate să se autosesize pentru identificarea şi atragerea răspunderii penale asupra celor 4 poliţişti care au recurs la intimidarea familiei preşedintelui organizaţiei.

Mai multe detalii: militiaspirituala@gmail.com sau la numărul de telefon 0728 040 864.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.