Întrebat dacă îşi va da demisia, din cauza proastei gestionări (şi) a maidanezilor, primarul general al Municipiului București, Sorin Oprescu, a răspuns schelălăit tot cu o întrebare: „De ce să îmi dau, doamnă, demisia?”.

De ce sa plec, dna?

Listă orientativă de răspunsuri la această întrebare:

  1. Incapacitate de a gestiona o problema urgentă şi, pe alocuri, mortală: de la începutul anului, aproximativ 8600 de cetateni au fost muscati de caini (conform institutului Matei Bals). De la inceperea mandatului lui Sorin Oprescu, doua persoane au fost ucise de caini.
  2. Lipsa de ierarhizare a prioritatilor si în utilizarea banilor publici: desi calitatea spatiilor verzi in Bucuresti este precara, cetatenii nu au parcari suficiente, centura Bucureștiului nu este finalizată, Sorin Oprescu propune proiecte de infrastructura inutile de zeci de milioane de euro (ex: audostrada suspendata, pasaj Piata Romana, etc.). Mai mult, în București sunt deschise acum lucrări pe 5 bulevarde din București, proiecte înghețate din lipsă de fonduri. Cu toate acestea, Primarul dorește şi semnează pentru deschiderea unor noi șantiere.
  3. Investitii inutile și aiuristice din banii publici: pistele pentru biciclisti –  executate, recepționate și plătite ilegal, punctele de informare din oras – nefunctionale, ceasurile aurii, reabilitarea pasajului de la universității – inundat anul trecut, cu scari rulante mai mult nefuncționale și cu dale ce deja se desprind,  amenajarea Pieței Universității – neconformă cu proiectul câștigător, lipsită complet de vegetație și de bun gust, chioșcurile din parcuri, achiziționate la costuri exorbitante.
  4. Sfidarea cetățenilor: deși se proclamă “iubitor al Bucureștenilor”, acesta a interzis accesul cetățenilor în sala de consiliu a Municipiului București și, deci, a accentuat fenomenul de lipsă a transparenței decizionale. În procesul de consultare al cetățenilor: în ciuda părerilor exprimate de cetățeni împotriva unor proiecte (ex: Pasaj Piața Romană, Pasaj Piața Presei Libere), acesta le-a trecut prin Consiliu, ignorând cu desăvârșire opiniile locuitorilor. Modalitatea prin care cetățenii își pot exprima opiniile, pe site-ul primăriei, este total disfuncțională;
  5. Haos urbanistic: Planul Urbanistic General al Municipiului București este expirat din 2010. În 2013 încă nu avem un nou PUG. Proiectele primăriei sunt lipsite de viziune de ansamblu, fără consideraţie pentru planurile integrate de dezvoltare urbană. Lipsa de angajament pentru crearea unor Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă va afecta economic orașul București, deoarce în baza Acordului de Parteneriat 2014-2020 în vederea obținerii de fonduri structurale, România și-a asumat implementarea unor astfel de planuri.  Cu toate acestea, Primarul General construiește în continuare un oraș pentru mașini și nu pentru cetățeni, făcând astfel aceste proiecte neeligibile pentru atragerea de fonduri europene.
  6. Lipsă de considerație pentru persoane defavorizate social: Oprescu a evacuat în pragul Crăciunului 2011 aproximativ 100 de persoane pentru proiectul Buzești Berzei, deși acest lucru este interzis  (nu se pot face evacuări între lunile noiembrie martie decât în cazul unor “calamități”);
  7. Clădirile vechi din Capitală: Pericol de moarte!: desi se lauda cu reabilitarea centrului vechi, acesta este un adevarat pericol pentru pietoni (anul acesta au picat doua cladiri in zona). Lipsa unui program de reabilitare a clădirilor cu risc seismic ridicat și, deci, punerea în pericol a cetățenilor în caz de cutremur.
  8.  Desconsiderare pentru istoria Bucureștiului: anul trecut a demolat mai bine de 90 de clădiri istorice pentru a realiza proiectul Străpungerea Berzei- Știrbei. Nici până în ziua de azi șantierul nu este închis ori proiectul finalizat, punând, în continuare, în pericol viața cetățenilor din zonă (prin neasigurarea șantierului);
  9. Lipsa unei infrastructuri sigure pentru cetățenii Bucureștiului: proiectele primarului sunt exclusiv pentru facilitarea traficului auto prin oraș, de unde creșterea poluării precum și a accidentelor cu victime (sunt estimate anual mii de decese).

Comunitatea Bicicliștilor din București

This article has 1 comment

  1. mafia maidaneza a cutomaniacilor a mutilat sute de mii de oameni.in loc sa putrezeasca in puscarii ,criminalii lui Ionut si ai altor copii si oameni ucisi si mutilati de maidanezi umbla liberi pe strazi si pe la otv si continua sa faca noi victime

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.