Conform CV-ului postat pe pagina web a Camerei Deputaților, George Becali – proaspăt deputat de București și membru al Comisiei Juridice – este »Comisar ONU* pentru România» începând cu anul 2008.

Aceeași calitate apare și în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului European, domnul Becali fiind europarlamentar din 2009 până în 2012, an în care și-a pierdut calitatea de europarlamentar în favoarea celei de deputat al României pentru legislatura 2012-2016.

Am solicitat Direcției ONU – Instituții specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe relații cu privire la natura acestei funcții. Răspunsul a fost unul scurt și concis: MAE precizează că funcţia de „Comisar ONU pentru România” nu se regăseşte în nomenclatorul funcţiilor oficiale din sistemul ONU.

Mai mult, doamna Cristina Bălan – fostul director adjunct al Centrului de Informare ONU pentru România, instituție care și-a inchis porțile în octombrie 2012,  ne-a spus că, în trecut, a sesizat echipa biroului europarlamentarului George Becali, atrăgând atenția că informația este eronată și cerând corectarea acesteia. Solicitarea a rămasa fără consecințe.

În concluzie, domnul Becali dezinformează opinia publică și își arogă, cu rea credință, o calitate pe care nu numai că nu a avut-o vreodată dar care nici măcar nu există.

*România este membră a ONU din decembrie 1955

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.