cerere concediu primar octombrie 2014cerere concediu primar noiembrie 2014În cele zece zile care au trecut de la cel mai important eveniment politic al anului, toți, absolut toți analiștii, sociologii, politologii, ponto și klausologii și-au prezentat public absolut toate interpretările posibile, au expus cele mai credibile și cele mai incredibile surse de influențare a votului. Nimic nu a rămas nespus. Este, în asemenea condiții, înmărmuritor să constați că singura explicație clară, simplă și absolut la vedere a rămas neformulată. Ea a fost descoperită întâmplător, în urma unei investigații de rutină a unor activiști din organizația ActiveWatch, și anume cei care se ocupă de buna guvernare.

Ei și-au concentrat analiza asupra activității celor doi demnitari – premierul Victor Ponta și primarul Klaus Iohannis – pe perioada campaniei electorale. Iată rezultatele candidatului-premier Ponta în intervalul dintre cele două tururi de scrutin, așa cum sunt ele prezentate pe site-ul Guvernului:

Premierul. Luni, 3 noiembrie: premierul Victor Ponta susține declarații la Ministerul Afacerilor Externe (prilej cu care s-a exprimat cu tărie cu privire la votul din diaspora: „Este inadmisibil ca unul, zece, o sută din cetățenii României să nu poată să voteze. Motiv pentru care tot ceea ce ține de instituțiile publice pentru ca în ziua de 16 noiembrie să nu existe nici măcar un singur cetățean român care să nu poată să-și exercite dreptul de vot, vom face cu siguranță în ceea ce ține de Guvern, de MAE și de instituțiile guvernamentale. Așa cum am putut să organizăm fără nici un fel de dificultate și fără nici un fel de disfuncționalitate votul la peste 18.000 de secții de vot din țară, la fel sunt convins că se poate face și în diaspora“).

Marți, 4 noiembrie: primul-ministru Victor Ponta a participat la prezentarea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri și companii „Oportunități de investiții în România“.

Miercuri, 5 noiembrie: primul-ministru Victor Ponta a participat la recepționarea primelor 100 de autoturisme Dacia Duster pentru structurile operative ale MAI (l-am văzut, a înmânat, în cadrul unei ceremonii în aer liber, personal, una câte una, 100 de chei de contact pentru 100 de Dacia Duster unui număr de 100 de polițiști; a fost foarte frig și erau doar primele 100 de mașini din totalul de 5.000 cu care urmează – a anunțat dânsul – să fie dotată Poliția).

Miercuri, 5 noiembrie: comunicat de presă al Corpului de Control al primului-ministru cu privire la controlul pe care îl face în județul Sibiu în legătură cu restituirile unor proprietăți în anul 2010 (anul în care primarul Sibiului ar fi fost președintele Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților).

Joi, 6 noiembrie: vizita premierului Victor Ponta în județul Buzău.

Vineri, 7 noiembrie: premierul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții comunității românești din Cernăuți.

Vineri, 7 noiembrie: premierul Victor Ponta a vizitat Grădinița „Lumea Copiilor“ din Cernăuți.

Vineri, 7 noiembrie: primul-ministru Victor Ponta a vizitat Casa Memorială „Aron Pumnul“ din Cernăuți.

Sâmbătă, 8 noiembrie: premierul Victor Ponta și premierul sârb AleksandarVučić au participat la inaugurarea punctului de frontieră din Lunga, județul Timiș.

Sâmbătă, 8 noiembrie: primul-ministru Victor Ponta a fost prezent în teatrul de operațiuni din Kosovo.

Luni, 10 noiembrie: scrisoarea trimisă de primul-ministru Victor Ponta conducerii Fundației „Konrad Adenauer“ România.

Luni, 10 noiembrie: declarații ale premierului Victor Ponta susținute la Teatrul Național din București (a inaugurat încheierea lucrărilor la clădirea instituției).

Luni, 10 noiembrie: declarații ale premierului Victor Ponta susținute la Palatul Victoria. Subiectul este organizarea votului în străinătate; se iau toate măsurile legale pentru a asigura accesul tuturor românilor la vot și sunt condamnate de către premier „presiunile inadmisibile şi inacceptabile făcute de către președintele Traian Băsescu și de candidatul Klaus Iohannis, care solicită instituțiilor statului, Ministerului Afacerilor Externe să încalce legea, în scopul, evident, ca duminică să poată fi contestat rezultatul votului“.

Vineri, 14 noiembrie: declarație de presă a premierului Victor Ponta, după publicarea datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică privind situația economică a României (produsul intern brut a crescut, vești neașteptat de bune despre economie).

Vineri, 14 noiembrie: premierul Victor Ponta a participat la Conferința Comitetului Olimpic și Sportiv Român „Evaluarea potențialului olimpic al României: priorități în pregătirea și participarea la Jocurile Olimpice Rio 2016“, la Izvorani; „Știu, îmi spunea Gabi Szabó, că trebuie mai mulți bani. Bineînțeles că trebuie mai mulți bani. Am întârziat la întâlnirea cu dumneavoastră pentru că am primit vești bune. Avem mai mulți bani în țară, în ansamblu, avem creștere economică, avem mai mulți bani la buget…“

Vineri, 14 noiembrie: primul-ministru Victor Ponta a vizitat Autostrada Sibiu – Deva. Reporter: „Domnule prim-ministru, cum vi se pare că se merge pe autostradă? Și cum de această vizită inedită?“

Vineri, 14 noiembrie: primul-ministru Victor Ponta a vizitat Baza Aeriană Câmpia Turzii.

 

În ultima zi a campaniei electorale, prim-ministrul Victor Ponta a muncit pentru economie, sport, autostrăzi și armată. E de înțeles că nu a mai avut timp să treacă pe la o biserică.

  1. Dar să vedem cu ce s-a ocupat, în campania electorală, primarul Sibiului, domnul Klaus Iohannis. În acest scop a fost expediată o solicitare de informații de interes public pe adresa Primăriei din Sibiu*. Am primit răspunsul din facsimile: primarul Sibiului a fost în concediu fără plată din 1 octombrie până în 30 noiembrie.

Oare nici acum nu vă este evident motivul pentru care Klaus Iohannis a câștigat alegerile? Oare nu e limpede că pentru a câștiga trebuie să te dedici cu seriozitate și plenar campaniei electorale? Că nu poți să ai succes electoral dacă umbli cu jumătăți de măsură? Nu vă este evident că, din dorința de a asigura guvernarea țării, premierul Victor Ponta l-a sabotat pe candidatul Victor Ponta, răpindu-l din campanie aproape cu totul? Credeți că în afară de activitățile la care guvernarea l-a obligat, i-a mai rămas timp să-și facă și campanie cinstită? Normal că a câștigat Iohannis, care și-a abandonat, fără scrupule, Primăria, sibienii ca să devină președinte!

Irina Zamfirescu

Mircea Toma

 

* A fost solicitată o informare similară și de la cabinetul prim-ministrului; încă nu am primit un răspuns, dar asta nu ne-a împiedicat să recoltăm informația relevantă de pe site-ul Guvernului.

 

(Articol apărut simultan și în revista Kamikaze)

This article has 1 comment

  1. Ca exerciţiu glumeţ, nu-i rău; dar, victoria primarului Klaus Iohannis este de altă natură… : P
    ponta a fost “sprijinit” şi s-a comportat precum ceauşeştii faţă de marea masă de cetăţeni: superior şi “darnic”! (A te încrede în ceea ce-ţi îndrugă oamenii aduşi lângă tine, prin voinţă proprie, doar pentru că n-au nici o valoare morală, este cea mai proastă alegere – ca om şi, ca om politic te poate duce la eşafod!)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.