Ieri ar fi trebuit sa multumim:

Clasei politice din 2001, pentru ca, cu sprijinul ei, o mana de ong-isti au reusit sa introduca in Parlament una dintre cele mai importante legi democratice din istoria Romaniei.

Autoritatilor si institutiilor publice, pentru ca s-au lasat vizate de normele legii 544.

Functionarilor publici, care lucreaza sau au lucrat in cadrul autoritatilor si institutiilor publice si care, din 2002 incoace au participat la sesiunile organizate de noi (organizatii interesate de accesul la informatie), ne-au raspuns (asa cum au invatat si i-am invatat) la cererile noastre, ne-au sprijinit in munca de documentare si analiza si au participat la sutele de evenimente dedicate transparentei si liberului acces la informatii de interes public (mese rotunde, dezbateri, etc.)

Expertilor romani si straini, pentru ca, fara know-how-ul primit de la ei (de traditie vest europeana), nu am fi reusit sa  folosim corect instrumentul,  sa invatam sa comparam, sa diagnosticam si sa tratam anumite stari latente din «societatea functionarilor»

Colegilor din organizatiile neguvernamentale, pentru ca, chiar daca uneori ne-am imprumutat din idei si experti, am analizat aceleasi lucruri, am folosit aceleasi metodologii.

Finantatorilor internationali, pentru sprijinul financiar acordat, increderii in noi ca organizatii si oameni profesionisti, dedicati liberului acces la informatii.

Jurnalistilor, pentru diseminarea informatiei, pentru participarea la seminarii si conferinte, dar si pentru utilizarea legii.

Voluntarilor, pentru sprijinul acordat in procesul de monitorizare a implementarii legii, pentru ca s-au imprietenit cu  fax-urile si telefoanele noastre, pentru drumurile facute la registraturile institutiilor si autoritatilor monitorizate.

restul articolului pe afaceripublice.wordpress.com

This article has 1 comment

  1. cunoasterea nu e benefica de fiecare data, a sti e viat dar uneori a sti inseamna frica, inseamna a te rani, dupa cum si expresia ignorance is bliss, vrem sa stim tot? sau doar ce ne este benefic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.