Media literacy

Proiect pilot. Cursuri de educație media pentru învățătorii și profesorii din județul Brăila

, 9 Mar 2020

În următoarele luni, 70 de învățători și profesori din Brăila vor analiza și dezbate subiecte la zi din aria educației media: proliferarea știrilor false, impactul cyberbullying-ului asupra copiilor și tinerilor, comportamente și atitudini în mediul online.

Cursul „Educație media la școală și în societate”  are o durată de 40 de ore și a fost acreditat de Ministerul Educației (O.M. 3189/07.02.2020) cu sprijinul Casei Corpului Didactic din Brăila. Dezvoltarea și acreditarea cursului de formare au fost realizate în cadrul proiectului Erasmus The European Media Coach Initiative.  

 

Obiectivul principal al proiectului European Media Coach Initiative este îmbunătățirea nivelului de educație media în rândul tinerilor prin instruirea unui număr mare de profesioniști care să lucreze cu tinerii în școli, centre de tineret și în contexte non-formale, cum ar fi bibliotecile și muzeele.

 

Proiectul început în anul 2018 vizează replicarea unei practici în domeniul educației media care are rezultate demonstrabile, cu dovezi calitative și cantitative de impact; cea a programului național Dutch Media Coach. În ultimii ani, inițiativa olandeză și-a atins cu succes obiectivul de a îmbunătăți educația media în rândul copiilor, tinerilor și părinților prin formarea profesioniștilor din domeniul tineretului, în special a profesorilor, bibliotecarilor, lucrătorilor din domeniul tineretului, funcționarilor guvernamentali și a altor profesioniști din societate, oferindu-le posibilitatea de a studia oportunitățile și provocările noilor tehnologii și noilor media.

 

La finalul proiectului pilot, 100 de învățători și profesori români  vor fi parte din comunitatea European Media Coach, alături de cadre didactice din Bulgaria, Cipru, Grecia, Portugalia și România.

 

Consorțiul The European Media Coach Initiative  (592233-EPP- 1- 2017- 1-C Y-EPPKA3-IPI-SO C-IN) este format din Universitatea Europeană din Cipru (lider), Academia Națională pentru Media și Societate (Olanda), EAVI (Belgia), Institutul Pedagogic din Cipru, Institutul Lifelong Learning din Atena (Grecia), Universitatea din Sofia (Bulgaria) și ISCTE – Institutul Universitar din Lisabona (Portugalia).

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Nu votați o variantă chinezească a Legii deepfake!

Scrisoare deschisă, 12 Feb 2024

Lansarea ghidului ”Educație media pentru implicare civică” pentru profesioniștii din educație

Știre, 21 Apr 2023

Implicarea civică a tinerilor in infografice

Știre, 7 Feb 2023