Lista mea de proști a început să se alimenteze și de la staff-ul Youtube România.

Întâi mi-au suprimat filmulețul intitulat “La porțile albastre ale infernului”.

Acolo apărea un sătean oarecare, (nici măcar nu-i spun “țăran”), un consătean de-al meu care bea spirt medicinal ca pe apă. Mi s-a reproșat că prezint o persoană într-o ipostază defavorabilă și că încurajez consumul de alcool. Dacă măcar ar fi văzut filmulețul de câteva minute și nu ar fi reacționat prostește la prima sesizare a vreunui apostol al deontologiei, cenzorii de la Youtube ar fi văzut că spirtașul cere cu gura lui să fie filmat și că insistă să public imaginile, să scriu și la ziar (“– Fratele meu ziarist, să dai la tine acolo cum m-a ucis nenorocita… să scrii….”) Dacă vrea cineva să se facă de rahat la nivel global, nu-i poți lua dreptul ăsta. În plus, personajul nu pare deloc să fie într-o situație defavorabilă: se vede de la o poștă că-i place.

Dacă mâine voi pune pe imaculatul Youtube un film cu un funcționar care ia șpagă, funcționarul cu pricina va reclama ca este prezentat într-o ipostază defavorabilă și proștii feciorelnici de la Youtube se vor grăbi să înlăture materialul neconform cu politica lor.

Cât despre încurajarea consumului de alcool, motivul e prea stupid ca să i se poată alătura o argumentație. Filmul își propune (a se vedea și textul însoțitor), dimpotrivă, tocmai să descurajeze alcoolismul – și aici nu pot să nu-l citez pe bunul meu prieten Constantin Bojescu: “Alcoolismul duce la beție”.

Am încărcat clipul pe Facebook și de acolo l-am tras pe pagina Jurnalului Național, unde apare și articolul pe care îl ilustrează. Mă aștept ca și țuțării Țucărului să tresară oripilați și să arunce filmulețul la coș. Că nu mi-s mai breji unii decât ceilalți.

            Mai de curând, paznicii castității virtuale au observat, la un an și ceva de când a fost urcat pe Youtube, că și “Opinia publică”, un filmuleț din seria “Momente și spițe”

contravine moralei youtubulare. Acolo apare un biet aurolac în pielea goală, într-o stație de tramvai din București; pe lângă el trec nepăsători cetățeni cu morală sănătoasă, cu siguranță dintre cei care se indignează când văd aceleași imagini pe Youtube: unii nici nu-l bagă în seamă pe nenorocit, alții îl privesc ca pe o ciudățenie de circ. Concluzia filmulețului este oameni se scandalizează nu de acea apariție revoltătoare în mijlocul orașului, ci de bicicleta mea, urcată  – Dumnezeule mare! – pe peronul stației de tramvai. “– Pleacă naibii pe carosabil, sunt copii aici, boule! Vrei să dai cu bicicleta peste ei?”

Am urcat și acest filmuleț pe Facebook. Am încercat să-l încarc și pe blogul meu, dar văd că nu merge.

Îngustimile Voastre, prelați ai pudorii, aflați că nu tot ce e nuditate e și pornografie. Youtube e plin de cururi, dar curul meu – al aurolacului adică – vă pute. Prostia pute mai tare.

(Text preluat de pe www.viorelilisoi.ro)

This article has 2 comments

  1. Unde apar romani, totul intra la apa…wikipedia romania este formata din basinosi incompetenti, acum incepe si youtube sa seimputa de mirosul romanesc al parturilor cu dichis

  2. Oh, da … am citit comentul de mai sus si mi-am adus aminte de wikipedia 😀
    Cum domne, sa te certi cu omul care iti propune un site reprezentativ al orasului si tu sa-i anulezi cererea pe motiv ca site-ul reprezentativ orasului este cel al primariei care mai este si oriantat spre rosu (daca ma intelegeti)
    Nu exista, ca vii cu descrieri, cu locatii, cu evenimente …. nu … site-ul unui oras este cel al primariei orasului.
    Si da … cei de la wikipedia.com … au acceptat fara probleme modificarea 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.