În numai câteva zile, ediția online a Jurnalului Național a publicat două articole care se pretind a fi pamflete, însă fără nici o legătură cu presa responsabilă și profesionistă.

„Semnate anonime” (mai exact, cu nume fictive, dacă nu cumva “Oana Croatu” și “Haisictir Olae” au fost angajați de curând), articolele „Viaţă de cârpă, destin de slugă” (din 15 iunie) și „Lichele, ființe extraordinare, jagardele, obae” (din 21 iunie) constituie derapaje care afectează dreptul la imagine al celor vizați și credibilitatea jurnalistică, în ansamblu.
Cele două texte abundă de acuzații și injurii neasumate la adresa unor jurnaliști. Astfel, datorită geniului scriitoricesc, conciziei și acurateții celor de la Jurnalul Național, aflăm că jurnalistul Robert Turcescu a fost „parașutat în branșă” și „abandonat ca o cârpă de unică folosinţă”. Despre jurnalistul Petrișor Obae ni se spune că este un „bou care n-are nici o legătură cu meseria de jurnalist”, „o râmă care n-a lăsat nici măcar o dâră nici în spaţiul virtual, nici în cel tipărit”.
Pe această cale, Jurnalul Național riscă să intre în tagma fițuicilor care pledează, indirect, pentru introducerea unei legi a presei.
Contactat pe această temă, Marius Tucă, directorul general de la Jurnalul Național, a declarat: „Nu dau interviuri, domnișoară. Nu răspund la întrebări, domnișoară”.

UPDATE: Pe 23 iunie, jurnalistul Robert Veress, senior editor la Jurnalul Național, s-a delimitat de cele două texte și a declarat, pe contul său de FaceBook: “Îmi cer scuze lui Petrișor Obae pentru <<articolul>> defăimător și profund jignitor apărut în jurnalul.ro la adresa sa. Mizeria a fost publicată alaltăieri, eu am aflat azi. Adrian Cercelescu, redactorul șef online, a obținut garanții că asemenea derapaje nu se vor repeta (publicarea nu i se poate imputa, nefiind pus la punct mecanismul pe care vrem să îl instituim referitor la cine/ce publică și cu a cui avizare)”.

This article has 1 comment

  1. Hai ca ala cu Turcescu parca l-a scris M. Badea, al nebun care sa il injure non-stop nu cred ca e…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.