Vă scriu din nou după ce, în urmă cu câteva luni, luam act cu bucurie de măsurile dumneavoastră de a pune, din punct de vedere cultural și istoric, Budapesta înaintea Bucureștiului.

Permiteți-mi, domnule ministru, ca, de data aceasta, să-mi exprim dezamăgirea cu privire la măsurile pe care le-ați luat în legătură cu Verespatak (Roșia Montană pentru etnicii români).

Dumneavoastră știți cu siguranță că, în 1920, după semnarea tratatului de la Trianon, străbunicii noștri au urlat în cor Nem! Nem! Soha! (Nu! Nu! Niciodată!). Acest îndemn reprezenta o promisiune că nici un maghiar nu va accepta vreodată acest tratat și că teritoriile pierdute se vor întoarce, la un moment dat, înapoi la țara mamă, Magyarország.

Ei bine, domnule ministru, dumneavoastră ați reușit să faceți ceea ce dușmanii maghiarimii nu au fost în stare să facă până acum. Decizia dumneavoastră de a gira descărcarea de sarcină arheologică a masivului Cârnic reprezintă, de fapt, aprobarea exploatării aurului de către Roșia Montană Gold Corporation. Prin urmare, ca etnic maghiar, declar că, în condițiile acestea, nu îmi mai doresc reîntoarcerea Ardealului la țara mamă. Să rămână sub administrația Bucureștiului!

Iar în ceea ce vă privește pe dumneavoastră, domnule ministru, în cazul în care vă veți dori vreodată să obțineți cetățenia maghiară, vă transmit următorul mesaj: Nem! Nem! Soha!

Szelmenczi Adrián

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.