poster_web_02Pe Silviu Gherman nu-l lasă autoritățile să dea în cap și îl macină situația. L-am „inoportunat” și eu cu câteva întrebări, să aflu de ce s-a decis să facă un show de solidarizare cu oamenii evacuați abuziv de pe strada Vulturilor din Capitală, care protestează din septembrie anul trecut. Vedeți ce a ieșit.

 

  1. Silviu Gherman. Scriitor, muzician, comediant. Și, mai nou, solidar cu 50 de oameni evacuați abuziv de pe strada Vulturilor din Capitală, care locuiesc în barăci improvizate lângă fostele adăposturi, în semn de protest față de ignoranța autorităților. Ce te-a determinat să vrei să faci un show de solidarizare cu ei?

Silviu Gherman: Eu întotdeauna m-am solidarizat cu oamenii care au probleme, motiv pentru care mă îmbrac în negru. Până nu dispare fiecare fărâmă de injustiție din lume nu mă mai îmbrac în galben sau verde.

  1. Ce semnifică Teleschpenker Show și cui se adresează?

Silviu Gherman: Dar ce semnifică Filosofia? Și cui se adresează? [Nota reporterului: dacă nu vă mulțumește răspunsul, aruncați un ochi pe site-ul Teleschpenker.]

  1. Ce rol joacă umorul în show-ul ăsta de solidaritate?

Silviu Gherman: Dacă putem să râdem de bube, putem să primim mai multe bube. În acest fel, ne vom acoperi de râsete.

  1. De ce ar trebui să vină lumea luni, la 8 seara, în Club Control, la eveniment?

Silviu Gherman: Pentru că a da e mai bine decât a lua, și chiar dacă nu trebuie să se știe cine dă, trebuie totuși să se știe cine primește, așa încât cercul să fie complet (sau nu).

  1. Care e relația ta cu autoritățile? Dar cu ideea de autoritate?

Silviu Gherman: Pe mine autoritățile mă țin în șah nelăsându-mă să dau în cap și să vandalizez, lucruri pe care le-aș face imediat ce m-aș scula dimineața, dar din cauza spectrului coerciției statale, care mă apasă și mă oprimă ca individ, sunt nevoit să mă culc pe cealaltă parte și să nu dau în cap sau să vandalizez. Și acum, dacă nu te superi, ar trebui să mă apuc să și scriu un show.

 

Citiți despre oamenii evacuați de pe strada Vulturilor din Capitală:

http://jurnaldinvulturilor50.org/

http://fcdl.ro/

http://m.vice.com/ro/read/viata-unui-copil-evacuat-125

http://www.michelelancione.eu/blog/2014/11/10/negoita-the-great/

http://policycenter.eu/pozitie-publica-dreptul-la-locuire-in-romania/#.VBrWUlfz6rI

http://totb.ro/primaria-incalca/

 

 

 

________

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare în valoare de 74 702 euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro) și de 8 400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul “Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2014 – iunie 2015). Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org. Pentru mai multe informații despre rețeaua IFEX accesați www.ifex.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a IFEX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.