Click pe imagine pentru detalii

Click pe imagine pentru detalii

Luni, 2 februarie, la 8 seara, în Club Control, Silviu Gherman face un show de solidarizare cu tabăra de protest de pe strada Vulturilor din Capitală.
Toți banii care se strâng de pe urma evenimentului vor intra cu proces-verbal în contul Asociației Carusel (RO22BRDE410SV17930794100) și sunt destinați sprijinirii celor 50 de evacuați de pe Vulturilor (cu: mâncare, medicamente, lemne etc.). De multe ori, cei care au gătit pentru comunitatea de pe Vulturilor au beneficiat de alimente și resurse de la Asociația Carusel, lucru ce a fost posibil datorită donațiilor făcute. Organizațiile implicate în sprijinirea evacuaților de pe Vulturilor au demonstrat din septembrie 2014 până acum că gestionează echitabil și transparent resursele donate pentru evacuații din Vulturilor, în semn de susținere a cauzei pentru care protestează ei. Puteți solicita oricând detalii despre cum sunt cheltuiți banii pe care îi donați.


De cinci luni, comunitatea evacuaților de pe Vulturilor (printre care, și copii!) protestează în stradă, după ce mai multe familii au fost aruncate în drum de autorități fără să aibă nici o alternativă. Acești oameni nu cer mila noastră, ci merită sprijin în lupta lor de a li se respecta drepturile.


„Familiile din tabăra de protest Vulturilor 50 au dreptul la locuință socială atât în calitate de persoane cu venituri scăzute, care nu-și permit închirierea sau cumpărarea unei locuințe la prețul pieței, cât și în calitate de evacuați din casele restituite foștilor proprietari – o categorie socială prioritizata la acordarea locuințelor, prin câteva inițiative legislative din ultimii ani.” Detalii, aici.

 

Citiți și interviul cu Silviu Gherman aici.

 

________

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare în valoare de 74 702 euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro) și de 8 400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul “Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2014 – iunie 2015). Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org. Pentru mai multe informații despre rețeaua IFEX accesați www.ifex.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a IFEX.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.