Foto: Maria Popa

Mișcarea care militează pentru Salvarea Roșiei Montane și includerea acesteia în Patrimoniul UNESCO organizează vacanța de Paște alături de roșieni. Iată cum sună invitația:

Dragi prieteni al Rosiei Montane,

Va invitam sa petreceti vacanta de Paste la Rosia Montana.

Intre 1 si 6 mai, rosienii isi deschid casele tuturor celor care doresc sa se relaxeze, timp de cinci zile, in Rosia
Montana. Va propunem activitati variate: puteti descoperi, la pas, natura, puteti afla istoria locului, obiceiurile si povestile sale sau vizita galeriile romane demne de patrimoniul mondial UNESCO.

Programul propune sase tururi turistice complexe organizate zilnic la cele mai importante obiective
> naturale, arhitecturale si de patrimoniu ale Rosiei Montane:

Turul Satului – se va desfasura pe stradutele pitoresti din zona centrala si va cuprinde principalele repere urbanistice ale localitatii;

Turul Istoric – include vizitarea galeriilor romane, Muzeului Mineritului, Sfinxului Rosiei Montane si a monumentelor naturale Piatra Despicata si Piatra Corbului;

Turul Cianurii­ – pune in oglinda satul Geamana al comunei Lupsa, afectat de exploatarea de suprafata a curpului de la Rosia Poieni si satul Corna al comunei Rosia Montana, amenintat de proiectul minier propus de compania Gold Corporation;

Turul Naturii – garantează privelisti extraordinare de la Taul Tarina, Platoul Jig-Vaidoaia si Taul Mare;

Turul Bisericilor – cuprinde bisericile seculare ale Rosiei Montane, marturii ale comunitatii multietnice si multiconfesionale rosiene;

Turul Buciumului – este un traseu prin imprejurimile Rosiei Montane, in comuna Bucium si la rezervatiile naturale Detunata Goala si Detunata Flocoasa.

Tururile turistice vor fi completate de povestiri de seara in jurul focului. Aici veți povesti cu localnicii despre obiceiurile locului, istoria si lupta pentru Roşia Montană.

Vacanta de Paste la Rosia Montana se inscrie in seria de actiuni derulate de Alburnus Maior si Asociatia Bucuresti menita sa promoveze turismul in Rosia Montana ca alternativa sustenabila la proiectul minier propus de compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Oferta turistica Vacanta de Paste la Rosia Montana este valabila pentru perioada 1-6 mai 2013. Pachetul cuprinde cazare si masa la localnici, sase tururi turistice ghidate si activitati seara la foc de tabara si costa 340 de lei. Inscrierile se pot face pe site-ul proiectului sau la adresa paste@vizitatirosiamontana.ro.

Pentru mai multe informatii, va rugam să accesaţi site-ul www.vizitatirosiamontana.ro sau sa il contactati pe Andrei Mihail, tel. 0725 743 424.

 

Din arhivă: De ce a venit lumea la FânFest 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.