UPDATE 20:09: Adevărul a publicat investigația pe site. O puteți citi aici.

Investigația publicată ieri pe prima pagină a ediției tipărite a ziarului Adevărul lipsește în continuare din ediția electronică a publicației.

Citește aici articolul cenzurat: (click pe poze pentru pagina mare)

Autorul articolului, jurnalistul Alex Nedea, a scris ieri pe blogul personal:

“În numărul de astăzi din “Adevărul”, deschidere de ziar,  mi-a apărut o investigaţie la care am muncit pe brânci  luni de zile. E vorba despre deputatul  Cristian Boureanu, întâmplător aflat în partidul de guvernământ, care şi-a înstrăinat datoriile printr-o schemă brevetată de crima organizată. Azi dimineaţă, când să îmi sorb şi eu cafeaua în faţa articolului de pe adevarul.ro, am înghiţit şi ceaşca, şi ibricul. Articolul nu a fost publicat aşa cum ar fi fost firesc. Şi totuşi în ziar este. Din surse neconspiraţioniste şi nepământene am aflat că serverele din ziua de astăzi sunt prea performante  pentru presa tipărită şi nu recunosc anumite articole de pe hârtie. Probabil e o scăpare pe undeva. Până va fi îndreptată eroarea de pe server, public articolul aici”.

În legătură cu acest subiect, Cristian Boureanu, subiectul investigației, a declarat: „Nu am ce să comentez. Dacă tot susține jurnalistul respectiv că nu mi-am plătit creditul, să-mi plătească el ratele. Nu am firme vândute cu datorii la stat. Am mutat pe altă firmă a mea creditul despre care se vorbește în investigație și l-am plătit în continuare. Ăsta e motivul pentru care articolul nu a apărut pe site. Le-am explicat altor oameni din redacție că informațiile nu sunt corecte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când se scriu numai minciuni despre mine”.

ActiveWatch este o organizație care militează pentru comunicare liberă în interes public. În acest sens, promovăm libertatea de exprimare și jurnalismul de investigație care se bazează pe dovezi clare și dă dovadă de bună-credință.

ActiveWatch a solicitat și așteaptă poziția oficială a managerului general Adevărul Holding, Peter Imre, cu privire la acest subiect.

This article has 6 comments

  1. Rusine Active Watch! In primul rand, faceti cercetare media si nu stiti ca trebuie sa cereti toate punctele de vedere! In al doilea rand, sustineti public ca militati pentru drepturile jurnalistilor si pentru libertatea de exprimare, iar din ceea ce publicati aici reiese doar ca militati pentru drepturile deputatului Boureanu care admite ca a facut presiuni si a “sunat alte persoane din redactie Adevarul” pentru a bloca publicarea investigatiei care il viza! In al treilea rand, mai verificati, si veti descoperi ca, potrivit documentelor bancare, publice, creditul invocat de deputat este inca activ si este, asa cum a scris jurnalistul, pe firma instrainata de Boureanu, si nu a fost mutat pe alta firma asa cum minte acesta din urma, cu nonsalanta si experienta dobandite in Parlament unde va reprezinta!!!!

  2. Pai bine măi, va tot rugati de noi sa va credem deontologi si cercetatori si voi publicati doar punctul de vedere al omului care a facut presiuni pentru cenzura? Pai, asta denota ca dimpotriva nu sunteti decat niste amatori, care lucreaza dupa ureche, niste lautari. O sa ajungeti sa fiti reclamati la OLAF ca inghititi fonduri europene ca sa faceti jocuri impotriva principiilor propavaduite si in baza carora tot cereti bani pe proiecte.

  3. Pingback: Adevarul Holding a cenzurat o investigatie despre un deputat : Blogul ActiveWatch

  4. Asa, la prima vedere: o investigatie serioasa, oriunde in lumea civilizata, nu ar fi avut tilul asta. Te decredibilizezi din start, articolul te duce cu gandul la perioada Rosca Stanescu – Ziua, poate un pic din Romania Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.