Prințesa Brianna Caradja, una dintre participanții la protestele din Piața Universității, a surprins, pe 10 aprilie, la orele prânzului, un bărbat cu cagulă în fața blocului său.  L-a fotografiat și a trimis imaginile, pentru Blogul ActiveWatch.

„Am observat un individ mascat care statea pe trotuarul de vis-a-vis, fix lângă mașina noastră. Vorbea mult la telefon, sau făcea 13/14 în fața mașinii. Văzând că este dubios, am ieșit discret în balcon și l-am pozat cu mobilul. Apoi am stat să-l privesc. Când m-a observat, iar a început să vorbească la telefon (oarecum frenetic). Și a traversat, mutându-se în fața blocului meu, lipit de zid. Am vrut să cobor să-i fac poză face to face și să-l întreb ce caută, dar plecase. Păcat :). L-aș fi filmat”, a povestit Brianna Caradja.

Incidentul nu este singular. Mai multe persoane care au participat la protestele recente au povestit că s-au simțit urmărite de autorități sau că prietenii și apropiații au fost interpelați de diferiți reprezentanți ai forțelor de ordine, care puneau întrebări cu privire la viața lor. Detalii, aici.

Pe 6 martie, Brianna Caradja a fost reținută de jandarmi și dusă la secție pentru că protesta în fața Ministerului Economiei împotriva exploatării gazelor de șist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.