Redăm integral, în cele ce urmează, comunicatul de presă al galeriei petroliste:

“Referitor la evenimentele petrecute in aceata seara pe arena “Ilie Oana”, noi, suporterii din Peluza Nord, cunoscuti si ca galeria LUPII GALBENI, facem urmatoarele precizari:
1. Nu ne extaziaza in vreun fel, ba din contra, faptul ca am fost nevoiti sa parasim stadionul, in minutul 60 al meciului, insa am fost nevoiti sa procedam asa, din SOLIDARITATE cu grupul United de la peluza sud, care pentru a doua oara consecutiv a fost supus unor noi abuzuri. Gestul nostru, desi surprinzator pentru multi spectatori de conjunctura, este unul in sfera normalitatii, atat in Romania, cat si peste hotare, acolo unde s-au consumat nenumarate de astfel de actiuni, initiate de catre cei care au inteles ca pot sacrifica un meci al favoritilor pentru MULT MAI IMPORTANTELE DREPTURI SI LIBERTATI FUNDAMENTALE!
2. Actiunea a venit ca urmare a confiscarii abuzive, FARA VREUN TEMEI LEGAL, al unui mesaj al celor din peluza opusa, pe care scria: “PE SITE AFLAM ARBITRII DIN COMUNICATE, INSA ABUZURILE SUNT UITATE!” (mesaj afisat ca urmare a abuzurilor suferite de cei din UNITED, acum nici doua saptamani, la ultimul meci de acasa)
3. Din datele pe care le detinem, vajnicii (ne)cunoscatori ai legii au actionat ca urmare a interzicerii bannerului de catre oservatorul Ion “Lita” Dumitru. Il informam, pe aceasta cale, pe respectabilul ca Liga Profesionista, al carei observator este, nu-i confera vreo putere aparte si vreun drept legal de a-si da cu parerea in astfel de cazuri, decat daca are impresia ca respectiva asociatie are vreo anumita putere in tara asta, in afara organizarii unor jocuri sportive. Ca atare, in maximum 24 de ore, prin intermediul mass-media, il somam pe numitul Ion Dumitru sa-si exprime un punct de vedere oficial, in caz contrar urmand A FI ACTIONAT IN INSTANTA, pentru “banala” CENZURARE A DREPTULUI LA LIBERA EXPRIMARE (DREPT INTERNATIONAL RECUNOSCUT)
4. Astazi, de la ora 18.00, va avea loc o intalnire menita a indrepta pe viitor anumite erori ale sistemului intre reprezentantii celor doua peluze, cei ai clubului, Prefecturii si Jandarmeriei. Pe aceasta cale, il invitam pe comandantul Jandarmeriei, domnul Mihail Haita, la lamurirea unor aspecte, pentru o mai buna conlucrare. In caz contrar, si Jandarmeria urmeaza sa fie actionata in instanta, pentru faptul ca a omis si nu a aparat prevederile legale, in dauna unor indicatii date de un reprezentant al unei asociatii sau a altor persoane care habar n-au avut ca nu poti calca in picioare intr-un spatiu public DREPTURI FUNDAMENTALE international recunoscute. Aceasta actiune va avea loc doar in cazul absentei mai-marelui Jandarmeriei.
5. Avand in vedere ca un astfel de atac dauneaza grav imaginii Romaniei in ceea ce priveste raportarea si armonizarea cu normele legislative internationale vom sesiza Institutiile Primarului, Prefectului, dar si Cabinetul Primului-Ministru despre gravele abateri petrecute la Ploiesti, precum si Consiliul Europei si alte organisme internationale responsabile cu protectia drepturilor omului. Nu in ultimul rand, acest manifest este adresat dumneavoastra, jurnalistilor, cei care reprezentati a patra putere in stat si care aveti puterea sa mediatizati cazul acesta, pentru ca tara in care traim sa nu devina un loc al faradelegilor si al bunului plac al unor persoane care se inchipuie mai presus de legile fundamentale.
6. Facem apel la toate organizatiile nationale de suporteri sa fie solidari cu actiunea noastra si etapa de etapa sa realizeze materiale scrise prin care sa-si exprime curat, fara injurii, parerea la adresa oricaror persoane din fenomenul fotbalistic. Cum sunt sanse ridicate ca multe dintre acestea sa fie abuziv interzise de catre acesti Dumnezei ai liberei exprimari, numiti si observatori LPF, avem astfel posibilitatea sa trimitem in judecata toata tagma observatorilo care cred ca pot judeca DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE, precum si sa aratam lumii intregi ca tara noastra se ghideaza dupa regulamente strambe si confera unora care nu cunosc legile fundamentale si nu au atributii in sensul respectiv, puteri absurde si abuziv insusite.
Va multumim.

Am atasat si un comentariu al unui user de pe site-ul suporterilor, pentru a va informa si lamuri ca de cativa ani buni in Romania UN DREPT FUNDAMENTAL INTERNATIONAL e calcat in picioare cu regularitate de reprezentantii unei asociatii (Liga Profesionista de Fotbal-LPF) si de alte institutii care ar trebui sa vegheze la neatingerea lui! Asta in vreme ce oameni simpli sunt frustrati de faptul ca normalitatea pare departe intr-un astfel de caz care, de fapt, este foarte simplu!

“O mare vina o au si cluburile si reprezentantii Jandarmeriei, care nu cunosc legea! Legea e aia scrisa, in vigoare, nu ceea ce decide o asociatie (Liga)! Dar daca dupa creierul unora, nu legea guverneaza dreptul la libera exprimare, ci un observator, atunci e ok, FACEM PIPI PE EA DE CONSTITUTIE SI ASCULTAM DE REGLEMENTARILE LUI MITICA. In fapt, intr-o tara civilizata, SUA sa zicem, unde odrasle de ministrii sau chiar inalti guvernanti sunt ridicati de acasa de politie cand o comit, reprezentantii statului la acest meci, in speta Jandarmeria, nu mai zic si politia, ar trebui in sala aia unde se tine sedinta tehnica, sa-l traga de maneca pe baiatul ala de e doar un nene de-i zice observator si a dat cu picorul in minge si o mai fi facut si altceva in viata asta, si sa-i zica: <<Gogule, stop, ca ai luat-o pe aratura! Vezi ca noi suntem reprezentantii statului aici, iar tu esti pe cale sa faultezi cel mai important pasaj al Constitutiei! Revino-ti, ca sa nu te ajutam noi! Asta, intr-o tara normala… IN ROMANIA, unde toti se pupa si se-nteleg de minune, suntem anuntati ca a decis observatorul..ok, si daca observatorul a decis ceva ce incalca legea? si daca observatorul se ghideaza dupa niste regulamente discretionare, care incalca legea, unde-s institutiile care garanteaza apararea libertatilor fundamentale?! Se pare ca NICAIERI! As vrea sa mi se demonstreze contrariul, dar de doi-trei ani povestea e cu repetitie! Si atunci, dragi institutii ale statului, daca voi faceti pipi pe lege si sunteti conduse de observatori, de ce sa nu platiti in fata legii, de ce sa nu afle toata lumea ce se intampla in Romania?!>>”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.