Joi, 31 mai la orele 13 CSM organizeaza o dezbatere pe tema proiectului Ghidului privind relaţia dintre mass-media şi sistemul judiciar din România. Ghidul contine prevederi foarte importante care vor afecta activitatea oricarui jurnalist care incear

ca sa obtina informatii de la politie, parchet si instante.

Cititi documentul ghid CSM observatii_ONG de media, care cuprinde comentariile facute de patru organizatii (ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul Roman de Jurnalism de Investigatie si Asociatia pentru Tehnologie si Internet) pe marginea proiectului de Ghid privind relatiile Justitie – mass media. Varianta atasata include comentarii ale magistratilor si jurnalistilor. Comentariile ActiveWatch, CJI, CRJI si ApTI sunt cu font albastru.

Mai jos textul invitatiei CSM cu datele de confirmare. Retransmit invitatia care a fost adresata de catre CSM doar catre un grup restrans de jurnalisti:

“În numele doamnelor judecător Alina Nicoleta Ghica – preşedinte, şi procuror Oana Andrea Schmidt Hăineală -vicepreşedinte am deosebita plăcere de a vă invita la o întâlnire informală, joi, 31 mai a.c., orele 13, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a dezbate, împreună cu conducerea CSM, teme de actualitate pentru sistemul judiciar şi instituţiile de presă din România ( proiectul Ghidului privind relaţia dintre mass-media şi sistemul judiciar din România, reorganizarea Inspecţiei Judiciare pe coordonatele recentelor modificări legislative, intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă etc.) La întâlnire va participa şi doamna Laura Ştefan, reprezentant SAR.

De asemenea, pot fi dezbătute şi alte teme din justiţie apreciate de domniile voastre ca fiind de interes şi actualitate pentru activitatea pe care o desfăşuraţi.

_Vă rog să confirmaţi participarea dvs. la datele de contact de mai jos._

Cu mulţumiri,

——————————————————————
Monica PREJMEREANU
Purtător de cuvânt
Consiliul Superior al Magistraturii

monica.prejmereanu@csm1909.ro
Telefon: +40(21)3116902, int. 2127
Fax: +40(21)3116936
Mobil: +40(720)8600009

Calea Plevnei 141B sector 6 – Bucureşti
Cod poştal: 010243

Site: www.csm1909.ro”

zp8497586rq