sursa foto: nepasadegalati.ro

Deputat, membru în Comisia de Cultură, Arte și Mass-media, fost patron de televiziune locală, evazionist. Portretul unui politician care sesizează Poliția folosind antetul Parlamentului pentru a intimida presa locală. Detalii, în articolul următor, publicat de jurnalistul Sorin Țiței pe site-ul NePasaDeGalati.ro.

Deputatul PSD Florin Pâslaru folosește antetul Parlamentului pentru a intimida Poliția și presa

  La scurt timp de la preluarea puterii la nivel național, Partidul Social Democrat Galaţi, în stilu-i caracteristic, a relansat programul de intimidare şi hărţuire împotriva mass-media, acţiune practicată încă de pe vremea Guvernului Năstase.

   Deputatul-turnător Florin Pâslaru-Pintea, sluga ministrului Comunicaţiilor Dan Nica şi a senatorului Gheorghe Saghian, a sesizat Poliţia Economică împotriva cotidianului on-line nepasădeGalați.ro. Reclamantul acuză condițiile în care a apărut pe piață o ediție print a cotidianului nostru, ziar care a făcut obiectul unui contract comercial în campania electorală din noiembrie 2012. În încercarea de a intimida mass-media, dar şi autorităţile, Florin Pâslaru a încropit o sesizare calomnioasă pe o coală de hârtie ce poartă antetul Parlamentului României. Asta pentru a da, crede el, un imbold polițiștilor de la Economic.

 Culmea tupeului: megaevazionistul Pâslaru acuză evaziune fiscală

   După ce a tras în piept statul român cu sume halucinante, fără ca autorităţile să îl facă să răspundă, deputatul-turnător la Securitate Florin Pâslaru are tupeul să reclame imaginare acte de evaziune fiscală produse în presa care nu s-a arătat slugarnică cu partidul său. De fapt, specialistul în evaziune fiscală Florin Pâslaru a fost unealta de care s-a folosit PSD pentru a intimida presa. Cu această ocazie, polițiștii de la Economic care țin la sertar dosarul de evazionist al parlamentarului pot scăpa de ”lucrarea” nefinalizată.

Parlamentarul PSD a prăduit bugetul statului cu peste 6.000.000 de lei (60 miliarde de lei vechi) numai prin TV Galați. Ingineria financiară a fost făcută cu ajutorul unor instituții ale statului care au facilitat transformarea firmei TV Galați SA în Happyfer SA. Odată cu transformarea, Happyfer a fost mutată la Baia Mare, declarată în insolvență și apoi pierdută, în sensul că sediul social al firmei este declarat ca fiind pe un câmp.

 Băiatul de casă al lui Dan Nica a devalizat televiziunea de partid

   În numai patru ani după ce au reușit să pună mâna pe pachetul majoritar, de 90%, Dan Nica, omul din umbră al acestei afaceri, și Florin Pâslaru au reușit să devalizeze firma TV Galați SA. Un control al finanțelor locale, efectuat în 2005, a scos la iveală o evaziune fiscală de 44 miliarde lei vechi. Că firma nu a plătit taxe și impozite nu ar fi fost atât de grav, dacă vreo 30 de ziariști și cameramani nu ar fi pierdut ani buni de cotizații la sistemul de pensii și la cel al asigurărilor de sănătate. Aproape jumătate din suma totală a evaziunii fiscale este reprezentată de stopaj la sursă. Adică, Pâslaru și Nica s-au pretat în a opri angajaților, pe statul de plată, cotizațiile către asigurările de sănătate și pensii, dar nu au mai virat banii către instituțiile respective.

   Între timp, evaziunea fiscală a depășit 60 de miliarde de lei vechi și nu mai există nicio șansă ca suma să ajungă la bugetul de stat. Cum stopajul la sursă este faptă penală, Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați a prezentat rezultatul controlului Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Galați. De peste șase ani, dosarul penal întocmit pe numele lui Florin Pâslaru se plimbă între Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați și Investigarea Fraudelor.

 Registrul Comerțului – complice la pierderea urmei banilor

   Toată manevra privind transformarea TV Galați în Happyfer a fost realizată cu complicitatea Oficiul Registrului Comerțului Galați. În anul 2009, firma TV Galați, aflată deja în cercetare penală pentru evaziune fiscală, a înregistrat la Oficiul Registrului Comerțului Galați o hotărâre AGA care a dus la pierderea urmei datoriei la buget. Prin acest act, pachetul majoritar de acțiuni, de 23.358 acțiuni nominale, aflat pe numele fiului lui Pâslaru (Florin Costin), este cedat firmei bucureștene One Buget SRL, aparținând cetățeanului neozeelandez Ian Taylor. Tot prin această hotărâre AGA, firma își schimbă numele în Happyfer și sediul social se mută la Baia Mare, pe un câmp. Noua adresă este: bulevardul Unirii nr. 40, Hala 6, Ferma 14, Baia Mare, jud. Maramureș. Odată devenită Happyfer, cu acționarul majoritar One Buget SA, firma a fost declarată în insolvență și nimeni nu-l mai poate găsi pe neozeelandezul Ian Taylor, pentru a recupera banii la bugetul de stat. Culmea ironiei este faptul că experiența devalizării TV Galați i-a prins bine deputatului în Parlamentul României. Florin Pâslaru, care a promis, în campania electorală din anul 2008, că va plăti datoria la stat, este şi în legislatura 2012-2016 secretarul Comisiei de Cultură, Culte și Mass-Media din cadrul Camerei Deputaților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.