Am primit ieri răspunsul Jandarmeriei la acest protest.

După ce ne pune puțin în temă că „structurile Jandarmeriei Române au în vedere atât funcția preventivă, cât și cea represivă” pentru a-și îndeplini rolul („restabilirea ordinii publice”), documentul semnat de Inspectorul General al Jandarmeriei susține că intervenția de pe Național Arena „a avut drept scop  stoparea incidentelor și a violențelor ce erau pe cale să izbucnească”.

Mai citiți o dată: „stoparea incidentelor și a violențelor ce erau pe cale să izbucnească”. Adică, jandarmii au intervenit să oprească ceva ce nu exista.

Dar de unde știau ei c-o să izbucnească?!? Le-or fi șoptit ceva vrăjitoarele alea pe care le-au tot plimbat din arest la tribunal cu câteva săptămâni înainte?

Toate imaginile difuzate arată un grup de spectatori care scandau împotriva conducerilor FRF și LPF. Nimic violent în manifestarea lor, nici măcar limbajul nu era „obscen”.

Violențele au izbucnit în urma intervenției „preventive” a jandarmilor.

Și ajungem la lege. Legea 4/2008 cu modificările recente spune că jandarmii nu au ce căuta în tribune cu alt motiv decât restabilirea ordinii publice (Art.8). În cazul de față, nu aveau ce să restabilească, decât dacă în cascheta lor scandările împotriva lui Sandu și Dragomir sunt semne ale dezordinii publice.

Intervenția abuzivă, ilegală și violentă a stârnit revolta firească a spectatorilor, calmată însă „eficient” cu ajutorul gazelor lacrimogene și al bastoanelor.

Pe viitor, aveți grijă ce scandați, cum vă suflați nasul și cum vă aranjați sapca pe cap, pentru că există riscul să „izbucnească” o intervenție a jandarmilor pentru a restabili ordinea! Batistele la control!

This article has 1 comment

  1. sunt niste tampiti, am fost pe stadion si in jurul meu erau copii si femei, eram destul de departe de cei care scandau, era chiar liniste in zona in care stateam undeva la 4 metri de cei care tot tipau impotriva lui mitica de la liga si cu toate astea am luat o portie zdravana de piper si in momentul in care a inceput impartitul de bastoane am incercat sa fug , bineinteles ca nu am reusit decat dupa cateva minute sa trec prin marea de oameni care plangea nervoasa de la atat piper.Nu as fi crezut niciodata ca o sa-mi fie frica pe stadion tocmai de jandarmi si nu vorbesc de frica in sens general ci de teama cu adevarat intensa a zeci de oameni fara nici o vina care au platit sa vada un simplu meci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.