Marți, la Camera Deputaților aleșii noștri vor dezbate nu mai puțin de 103 proiecte legislative. Să nu credeți că-s niște proiecțele, așa, uitându-vă la numărul mare. Uite, printre ele găsim:

Propunerea legislativă privind reţinerea date

lor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului (detalii aici) și Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.238/2009 privind reglementarea prelucrării datelor cu caracter personal de către structurile/unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor în activităţile de prevenire, cercetare şi combatere a infracţiunilor, precum şi de menţinere şi asigurare a ordinii publice (detalii aici), față de care noi am mai avut reacții și observații, atunci când a fost inițiată de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informatice. La începutul anului 2011 am făcut și o sesizare adresată mai multor instituții europene.

Dar nu sunt singurele. Iată aici lista celor 103 proiecte, care include: modificarea Constituției, în care durata

reținerii se prelungerște până la 48 de ore; legea asociațiilor și fundațiilor, de unde reținem noi că vor să acorde statut de utilitate publică unei singure oragnizații aparținând fiecărei minorități; proiectul de abrogare a legii presei (da, cea veche, din '74!); intruducerea sitemului majoritar cu un singur tur (găsiți punctul nostru de vedere aici); un proiect de modificarea şi completarea Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice.

Mă opresc aici, spunând că mai că poți crede că parlamentarii noștri muncesc serios. 🙂

zp8497586rq