Protestatarii de la Hala Matache de sâmbătă, 6 octombrie, se declară  îngrijorați și, totuși, amuzați față de declarațiile infantile și mincinoase ale Jandarmeriei București. Reamintim că în această zi, peste 20 de persoane au fo

st ridicate de Jandarmerie din zona Halei Matache și duse la Secția de Poliție numărul 3. Într-o declarație ulterioară și oficială cu privire la intervenția în forță, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat: „şi-a făcut apariţia un alt grup, care protesta în contradictoriu cu ceilalţi. Întrucât exista posibilitatea izbucnirii unui conflict, jandarmii au condus la secţia 3 de poliţie 21 de persoane”.

Apreciem că, prin codnuita și informațiile înșelătoare difuzate, Jandarmeria Română și-a cam șifonat blazonul și uniforma. Constatăm că adevărul nu este una dintre valorile Jandarmeriei Române. Având în vedere că există înregistrări video ale desfășurării de forțe de sâmbătă (atât ale noastre, cât și ale lor), transmitem Jandarmeriei că așteptăm dovezile care susțin declarația conform căreia ar fi existat un grup care protesta în contradictoriu cu noi.

Până în acest moment, suspectăm onorabilele forţe de ordine

dislocate la Hala Matache că suferă de atacuri de panică sau halucinaţii. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a încadra comunicarea Jandarmeriei într-un registru simptomatic mai larg, cunoscut şi sub numele de mitomanie. Subliniem din dicţionarele medicale faptul că, în cazul persoanelor adulte, mitomania este definită ca fiind un simptom al isteriei sau al perversiunii. Recomandăm organelor de rang superior din cadrul Jandarmeriei să-şi evalueze

angajaţii trimişi pe câmpul de luptă de la Hala Matache şi să se asigure că nu au suferit daune ireversibile.

Dacă evaluările vor demonstra că presupoziţiile anterior enunţate sunt false, presupunem că există alte două variante cu privire la motivele ridicării noastre: fie setea de răzbunare pentru că am stricat jandarmilor o ultimă sâmbătă de vară târzie, fie un ordin primit de la superiori. În ceea ce privește prima variantă, ne declarăm solidari cu jandarmii: nici noi nu ne-am dorit un ultim weekend frumos pe coclaurile abandonate de Primăria Generală. Pe de altă parte, dacă a doua ipoteză este aceea validă, le readucem în atenție jandarmilor cu frică de lege şi destin Art. 8 din Legea 80 / 1995 (Statutul cadrelor militare): “Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii, obiceiurilor razboiului si conventiilor internationale la care Romania este parte; neexecutarea ordinelor in aceste conditii nu atrage raspunderea penala si civila a subordonatilor”. Dacă înțeleg că ceea ce fac nu este conform cu democrația, cel mai de preț bun pe care ei trebuie să îl apere, se pot folosi oricând de acest articol de Lege atunci când un primar, să zicem, comandă curățarea locului de cetăţenii care sunt prea indiscreţi cu buna guvernare şi orânduirea treburilor publice.

Scrisoarea de faţă cuprinde doar presupoziţii deoarece, credem noi, omul este o trestie gânditoare, nu un baston rigid. Sperăm ca, în viitor, angajaţii Jandarmeriei şi ai cetăţenilor României, să se îndoiască mai des şi să stea cât mai puţin aplecaţi în faţa ordinelor care le pot genera conflicte interioare. Creier, nu muşchi!

Protestatarii revoltați:
Oana Preda
Ioana Popa

Irina Zamfirescu
Silvia Boeriu
Ana-Maria Suciu
Ioan Tanase
Alina Iosifescu
Flavia Preda
Mihai Burcea

Doina Vella
Razvan Dragoi

Mihai Bumbeș
Lucian Corduneanu
Ruxandra Corduneanu
Mirela Duculescu
Mugur Grosu
Claudia Pamfil
Teodora Zăbavă

Paul Chioveanu

Raluca Munteanu

 

This article has 1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.