Conform tradiției, schimbarea puterii politice a adus cu sine și de această dată înlocuirea conducerii TVR. Noua putere a executat actuala conducere a televiziunii publice prin respingerea raportului de activitate din 2011, însă a amânat dezbaterea și votarea raportelor de activitate din anii 2009 și 2010, rămase în continuare restante.

Comisiile reunite de Cultură și Mass-Media din Parlament au respins astăzi raportul de activitate pe anul 2011 al televiziunii publice. Un moment de confuzie între parlamentarii actualei puteri a apărut atunci când comisiile reunite au votat raportul pe anul 2010. Acesta a fost aprobat, dar asta numai după ce senatorul Georgică Severin a avertizat că respingerea raportului pe 2010 ar fi însemnat că televiziunea publică a funcționat ilegal în 2011. În 2010, televiziunea publică a fost condusă de Alexandru Sassu în primele șase luni și de Alexandru Lăzescu, în următoarele șase. Comisiile au decis amânarea dezbaterii și votului pentru rapoartele radioului public pe anii 2010 și 2011.

Dezbaterile comisiilor reunite nu au vizat conținutul celor două rapoarte de activitate, ci s-au concentrat asupra unor aspectele semnalate anterior de presă, politicieni sau organizații de media. Astfel, reprezentanții partidelor aflate la putere au criticat situația financiară din TVR, angajările de personal din ultimii doi ani, aservirea politică „fără precedent” a conducerii instituției, scăderea audiențelor și neplata contribuțiilor la stat ale angajaților.

Reprezenanții PDL nu au participat la voturile comisiilor reunite și la cel din plen reclamând lipsa avizului Comisiei de buget-finanțe, ceea ce ar face ilegal votul comisiilor reunite și, implicit, al plenului.

Plenul Parlamentului, cu excepția PDL, care nu a participat la vot, a decis apoi să voteze doar raportul din 2011, urmând ca raportele restante din 2009 și 2010 să fie votate la o dată ce va fi stabilită ulterior. Camerele reunite au respins raportul pe 2011, ceea ce înseamnă încheierea mandatului actualului Consiliu de Administrație. La scurt timp, comisiile de specialitate s-au reunit din nou, pentru a-l numi pe Radu Călin Cristea în funcția de director interimar.