Am fost invitat la o emisiune (“Și eu m-am născut în România”, cu și despre romi) care e difuzată pe Prima Tv. Eu m-am văzut și auzit ok, în schimb capacul laptop-ului meu a pățit ceva. Merișorul nu era vizibil, îl acoperisem cu un sticker – cu mesaj dedicat unei conferințe despre data protection – așa că motive de prevenire a reclamei ascunse nu existau; în schimb celălalt sticker, mult mai vizibil – “Salvați Roșia Montană” – ar putea fi suspect de coliziuni comerciale cu serviciul de marketing al postului. 🙂

Am încercat, așadar, să văd cam ce poziție a avut PrimaTv când a relatat despre referendumul dedicat redeschiderii mineritului mai ales la Roșia Montană; am descoperit, pe site-ul postului, o știre mică și cu totul originală:
“În unele judeţe din ţară, românii votează în cadrul unui Referendum pentru sau împotriva unor proiecte majore, foarte controversate. Mai exact alegătorii din 35 de oraşe şi comune din judeţul Alba vor hotărâ dacă sunt sau nu de acord cu exploatarea aurului de la Roşia Montană dar şi a gazelor de şist pe litoralul românesc. ”

Numai inteligența e previzibilă.

Mircea Toma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.