Sursă foto: Redeșteptarea Lugoj

Daniel Groza, coordonatorul publicației online (și în format print) Redeșteptarea Lugoj, a depus plângere pe 26 iulie împotriva lui Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj, după ce, cu o zi înainte, acesta l-ar fi insultat și i-ar fi transmis amenințări prin intermediul unei reporterițe a ziarului. Daniel Groza a sesizat și Agenția Funcționarilor Publici, Primăria și Consiliul Județean Lugoj cu privire la incident. Florin Dumitru a negat acuzațiile și a declarat că intenționează să-l acționeze pe Daniel Groza în judecată pentru o serie de articole „calomnioase” pe care ziaristul le-ar fi scris împotriva sa.

„Ieri, am rugat-o pe una dintre colege să facă o ştire despre scuterele cu care s-a dotat Poliţia Locală din Lugoj. Reacţia şefului Poliţiei locale ne-a lăsat mască. A luat-o foarte tare pe colegă, cu întrebări de genul: <<Cine vă credeţi voi? Ce credeţi, că, dacă-l sunaţi pe primar, mă interesează pe mine? Cine e şeful tău?>>, după care a început cu injurii de genul <<Vă bag de unde aţi ieşit>> şi cu un mesaj clar pentru şeful ziarului, adică pentru mine, şi i-a cerut colegei să-mi transmită exact ce a spus: <<Să-i spui că îi un cretin şi să nu mă enerveze că dacă îmi pun mintea cu el, nu o să fie bine.  Dacă mă enervez, îl bat de îl scot în sicriu din oraş>>”, a povestit vineri ziaristul Daniel Groza, pentru ActiveWatch, înainte să depună plângere penală.

Șeful Poliției Locale Lugoj a negat acuzațiile reprezentanților Redeșteptarea Lugoj. „Astea sunt prostii. Nu sunt adevărate amenințările de care vorbește tovarășul Groza. […] Eu am fost de bună-credință și am crezut că o să înceteze, dar văd că lucrurile se agravează. […] Eu i-am transmis lui Groza că ar fi cazul să se astâmpere și să nu mai facă presiuni comuniste la primar. […] O să-l acționez în instanță pentru că a scris despre mine lucruri neadevărate și a încălcat Codul Civil în mai multe rânduri în articolele despre mine. Daniel Groza publică minciuni, își permite să dea verdicte că am încălcat legea. Am transmis un drept la replică și mi-a fost răstălmăcit. […] Dumnealui nu are nici o treabă cu jurnalismul.”, a declarat Florin Dumitru pentru ActiveWatch. Șeful Poliției a mai menționat că „presiunea” jurnaliștilor de la Redeșteptarea de a prezenta în exclusivitate/ în premieră anumite subiecte este motivul relației tensionate dintre aceștia și domnia sa.

Context

După ce Primăria Lugoj a achiziționat din bani publici niște scutere pentru Poliția Locală, jurnaliștii de la Redeșteptarea Lugoj l-au sunat pe șeful Poliției să-l întrebe când pot veni să le fotografieze. Șeful Poliției a povestit pentru ActiveWatch că scuterele nu erau încă inscripționate cu însemnele instituției la momentul respectiv, și că le-ar fi spus jurnaliștilor că îi va anunța personal când pot veni la sediul Poliției. Jurnaliștii l-au întrebat însă și pe șeful instituției care a plătit pentru scutere (primarul Francisc Boldea), iar, potrivit relatărilor acestora, primarul le-ar fi spus că pot merge oricând să fotografieze scuterele. La scurt timp după discuția cu primarul (pe care șeful Poliției a interpretat-o, după spusele sale, drept o presiune, întrucât el le-ar fi zis deja jurnaliștilor că pot veni, doar că nu chiar imediat), jurnaliștii Redeșteptarea au prezentat în premieră știrea însoțită de imagini cu scuterele.

This article has 2 comments

  1. Domnul Groza incearca sa manipuleze. Este de notorietate in Lugoj faptul ca cei doi nu se inteleg din cauza ca Politia Locala refuza sa sponsorizeze actiunile facute de saptamanalul condus de Daniel Groza.Primaria Lugoj de asemenea refuza sa mai plateasca sume de bani din impozite si taxe pentru niste servicii care au ajuns sa coste exagerat.

  2. Acesta este pseudojurnalistul lugojean Dani Groza. Nimeni altul decat cel care a incercat sa influenteze sentinta in cazul unei colege care era amanta directorului.Pseudostiri pentru a intimada ancheta, judecatorii si procurorii.
    O rusine pentru Lugoj acest individ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.