Reprezentantul ales al salariaţilor în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, SRR, Adrian Moise, a depus astăzi, 21 august a.c., o plângere penală pentru abuz în funcţie împotriva deciziei luate de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR, Ovidiu Miculescu, de a restricţiona accesul membrilor Consiliului de Administraţie în incinta sediului instituţiei publice de presă.

 

În data de 19 august a.c., în timp ce încerca să intre în sediul instituţiei din strada Gral. Berthelot nr. 60-64, din București, preşedintelui Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România  și membru  ales al salariaților în Consiliul de Administrație, Adrian Moise, i s-a interzis accesul de către jandarmii care păzeau intrarea în clădire. Aceştia au prezentat Ordinul nr. 650 din 14 august 2013  semnat de preşedintele-director general, care permite accesul administratorilor în clădire, inclusiv la şedinţele CA, doar pe bază de bon de intrare, la fel ca în cazul persoanelor invitate în instituţie.

 

Într-o scrisoare adresată Parlamentului României, Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului European, Comisiei Europene, Partidului Socialiştilor Europeni, Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind a protestat  împotriva acestei decizii abuzive şi securiste luate de Ovidiu Miculescu,  anunțând, totodată, acțiuni de protest pe plan internațional, inclusiv în fața sediului Partidului Socialiștilor Europeni, organizație la care este afiliat partidul care îl susține pe șeful SRR .

 

Împotriva administrației Miculescu există mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu, tulburare de posesie, furt calificat și amenințări, fapte săvârșite de Ovidiu Miculescu și de camarila sa împotriva angajaților SRR, a liderului de sindicat al acestora, prin spargerea sediului SUS Romania, confiscarea documentelor și ștampilei organizației sindicale, precum și alte fapte pedepsite de legea penală.

 

Pe această cale, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind face un apel la instituțiile statului să aplice legea și să nu se lase intimidate de faptul că actualul președinte-director general al SRR este susținut politic de persoane aflate în funcții importante ale statului.

 

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind

 

 

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind reprezintă peste 9000 de membri din presa scrisă, on line, radio, televiziune, edituri, tipografie şi difuzare. Este membru cu drepturi depline al:

Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi  Federației Europene a Jurnaliștilor

 

Pentru detalii contactaţi-ne la:

office@mediasind.ro  Tel: 0372150189 | Fax: 0372871086

Organizații afiliate:

Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti| Sindicatul Unit al Salariaților Radio-România| Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor din Televiziune | Sindicatul 2002 din Societatea Română de Televiziune | Sindicatul SINDSAL din SRR| Sindicatul Lucrătorilor din Edituri şi Tipografii | SZR – Sindicatul Ziariştilor din România|Sindicatul Salariaţilor din RA Monitorul Oficial/Sindicatul Liber din SC Rodipet  SA | Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.