moguliziuneaVideo-documentarele “Extincţia” şi “Moguliziunea”, produse de o echipă a platformei media Dela0.ro şi lansate recent în spaţiul online cu sprijinul ActiveWatch*, vor fi proiectate astăzi, 29 octombrie, în cadrul  Frontline Club Bucharest, începând cu ora 19.00, la The Institute Café, Știrbei Vodă 104-106.

 

Intrați pe pagina de Facebook a evenimentului


După vizionare, autorii Diana Oncioiu şi Vlad Stoicescu, însoţiţi de Mihai Dragolea, responsabil pentru regie, imagini şi montaj, vor vorbi despre starea presei, propriile experienţe din redacţiile în care au lucrat şi lucrurile care i-au determinat să ofere o imagine din interior a jurnalismului românesc.

De ce să participi? Pentru că felul în care ai înţeles România ultimului deceniu şi întâmplările politice, economice sau sociale care au traversat-o are legătură şi cu felul în care toate acestea ţi-au fost prezentate de ziare şi televiziuni. Să înţelegi o parte din mecanismele lor de funcţionare şi o parte din cenzura, manipularea şi deformarea profesională care le-au marcat naşterea şi viaţa înseamnă, în ultimă instanţă, să înţelegi mai bine lumea din jur.

 

Vedeți trailerul video-documentarului “Extincția”: https://www.facebook.com/FrontlineClubBucharest/videos/1004923742864475/

Vedeți trailerul video-documentarului “Moguliziunea”: https://www.facebook.com/Dela0.ro/videos/1126053104089676/

 

Gazdele evenimentului: Dela0, Frotline Club Bucharest și ActiveWatch

 

 

* documentarele au fost realizate în proiectul „Harta Interactivă a Libertății de Exprimare”, implementat de ActiveWatch prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

 

 

 

 

_________

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare în valoare de 74 702 de euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro) și de 8 400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul „Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2014 – septembrie 2015). Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org. Pentru mai multe informații despre rețeaua IFEX accesați www.ifex.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a IFEX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.