Afară a plouat cu găleata, dar asta nu a împiedicat zeci de oameni să se adune în pasajul de la Universitate și să protesteze pentru a douăsprezecea zi consecutiv.

Mulțimea a scandat lozinci împotriva proiectului minier pe care vrea RMGC să-l dezvolte la Roșia Montană cu sprijinul unei legi servite pe tavă de politicieni “pupingoldiști”.

Precum s-a mai zis, “distracția” continuă. (Vedeți aici despre ce distracție e vorba.)

This article has 2 comments

 1. Ma surprinde faptul ca in general lumea nu vede ca proiectul Rosia Montana pe linga toate neajunsurile si to ce s-a discutat aici, de fapt constituie un pericol uluitor la adresa tuturor romanilor. Se creaza un PRECEDENT LEGAL pentru exproprierea oricarui imobil de catre orice corporatie cu acordul local. Asta face proiectul de lege daca este aprobat pe 17 Septembrie.
  Nu stiu daca lumea realizeaza dar faptul ca noi romanii detinem mult mai multe proprietati decit statele capitaliste din vest. Planul de EXPROPRIERE sta la baza oricarei exploatari din lume.
  In America de exemplu majoritatea oamenilor cred ca sunt proprietari dar daca stai sa analizezi situatia este foarte grava. Casele si masinile sunt ale bancilor, lucrurile din casa sunt luate cu credit carduri. Iata si aici o methoda de exploatare moderna care culmina cu:
  -Dupa ce sa zicem ti-ai platit casa timp de 30 de ani ai ajuns la batrinete si nu poti sa mai lucrezi dar nici pensie nu iei pentru ca nu ai inca 67ani (limita actuala pentru pensie in SUA)
  – Alternativa. Gasita tot de cei care ti-au dat imprumutul pe casa, se numeste reverse mortgage, adica dai casa ininapoi bancii bucatica cu bucatica iar ei iti platesc lunar o suma depinde de casa si de virsta ta.
  Acesta este modelul de viata pe care vreti sa-l urmati????
  NU va instrainati casele, lasati-le copiilor si nepotilor ca numai asa veti putea invinge.
  Va rog incetati de a lua ca model societatea Americana ca este putreda. Totul este gindit in asa fel incit omul de rind sa aiba impresia ca este bogat dar in realitate din momentul cind nu mai poate plati pierde tot pentru singurul lucru pe care este proprietar sunt ratele. Bineinteles ca sunt exceptii. Majoritatea romanilor pe care ii cunosc au casele platite pentru ca si-au dat seama de jocul bancherilor si au facut sacrificii sa plateasca complet datoriile. Ce este mai trist este ca americanului de rind nu-i pasa si se complace in situatia asta. Iar media este mai corupta decit in Romania. Nici asta nu-i intereseaza. Un adevarat exemplu de brain wash/spalati la creier. Nu fiti ca ei, pastrati ce este al vostru, pastrati traditiile, lasati la copii vostri si nepotii vostri averile strinse cu greu, nu va lasati dusi de nas. Un lucru platit este al tau. Un lucru luat in rate este doar imprumutat. Incepe-ti democratia prin a te uita in jurul tau. Sadeste un pom, astupa o groapa, invata o meserie, organizeaza un group si impartaseste cu el idealurile tale. NU ASTEPA DEMOCRATIA DE LA CEI PE CARE I-AI ALES PENTRU CA EI SUNT ACOLO DOAR CA SA FURE SI DUPA CE PLEACA VOR VENII ALTII CAR VOR FURA.

 2. Societate scindata… mie mi-a picat o fisa zilele astea. It’s make or break. Dar daca e break, inseamna muult mai mult decat evidentul. Coruptia va atinge cote neimaginate in cele mai negre cosmaruri ale cetateanului de anul trecut. Daca măgarii astia indraznesc sa se urineze pe noi si nu le taiem puța, la anul VOR DA LEGI pentru cele mai mizere moduri de a ne fura fățis. De exemplu… ce ar opri noua alianta Ponta-Base-Crin sa exproprieze pe toti țăranii care nu iși lucreaza pământul? Si sa il vanda masiv strainilor, pentru binele natiunii desigur. NIMIC. Pentru ca si atunci vor iesi “doar” 30.000 in strada, si numarul “nu e reprezentativ”. Se va dansa cum se danseaza acuma, cu inainte-inapoi, mi-asum, nu mi-asum, cu prostit poporu’ cu televizoru’. Recunosc, am obosit nitzel. Dar de acum nu voi mai lupta doar cu speranța unei Românii mai demne in inima. Voi lupta in ochi cu spaima și disperarea animalului încolțit. Asa cum luptă David Eugen. Până se va toci pet-ul, până imi va cădea mâna, până imi vor exploda corzile vocale de la lătrat. Și apoi voi mușca. Cu toți dinții, până vor trosni. Poate că știam chestiile astea de ceva vreme, dar acum m-au pătruns. Visceral. Strigarea “Roșia Montană este România” este logic valida. Iar “Noi suntem Roșia Montană” urlă în mine cu toată puterea străbunilor mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.