Asociația Blue Lion București protestează față de modul în care Media Pro a realizat transmisia TV a partidei de fotbal disputată pe Național Arena din București, contând pentru UEFA League.

Suntem profund revoltați de faptul că realiza

torii transmisiei au încălcat grav atât legislația românească în materie de audiovizual, cât și Constituția României.
Persoanele implicate în regia de emisie au reușit, prin artificii tehnice, să nu prezinte faptul că doi suporteri protestau pe teren în timpul jocului. Nu punem în discuție legitimitatea protestului, nu polemizăm cu nimeni despre situația dureroasă a fotbalului românesc. Tragem însă un semnal de alarmă cu privire la faptul că dictatura din fotbal a ajuns să încalce legi esențiale ale statului, iar oamenii din fotbal au ajuns să își găsească prozeliți acolo unde ne așteptăm mai puțin.
Potrivit art. 30, alin. 2 din Constituția României, „cenzura de orice fel este interzisă”. Totodată, art. 31, alin. 1 prevede faptul că „Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit”.

Prin faptele lor, managerii Pro TV au încălcat aceste drepturi fundamentale, garantate de constituție, într-o manieră care ar face invidioși chiar și pe cenzorii Securitatii Statului din perioada PCR.

Cenzura este interzisă și de art. 6, alin. 1 din Legea 504/2002, drept pentru care ne rezervăm dreptul să sprijinim orice suporter care doreste sa reclame aceste abuzuri la Consiliul Național al Audiovizualului.

Deși în aparență faptele pot părea minore, extrapolate, ele ar putea duce în viitor la abuzuri abominabile și manipulări grosolane ale realității.

Nu încurajăm încălcări ale legii. Suporterii care au protestat vor respecta rigorile legii, dar ei și-au asumat acest lucru și protestul lor a căpătat această formă din cauza unui sistem mafiot perpetuat de FRF și din cauza anomiei puterii de stat care a permis acestui sistem să se dezvolte.

Asociația Blue Lion București

Conţinutul acestei rubrici nu reflectă în mod obligatoriu poziția oficială a organizației ActiveWatch. Așteptăm articolele dumneavoastră. Aveți responsabilitatea să verificați informațiile pe care le publicați și să respectați valorile și misiunea ActiveWatch.

zp8497586rq

This article has 1 comment

  1. E o politică FIFA (UEFA also) care cere ca regizorul de emisie să nu ofere cadre cu cel/cea care intră pe teren, tocmai pentru a nu încuraja astfel de acte. La ei, în occident, cei sar în teren sunt de obicei oameni plictisiţi cu poftă de afirmare.

    E cenzură? Normal că e.
    E mafie la noi şi trebuie atrasă atenţia asupra ei? Normal că e.

    Voiam doar să subliniez că ai lui Sârbu habar nu aveau ce vor tipii să transmită, nu i-au dat pe post fiindcă aşa îi instruise UEFA de dinainte.

Comments are closed.