V-am votat, domnule Băsescu, v-am votat fără nici o ezitare în 2004, fiindcă aveaţi un program anti-corupţie cu care aţi sucit minţile fiecărui om care-şi dorea, mai mult ca aerul, dreptate în ţara asta nenorocită. V-am votat din nou în 2009, de data asta ca pe răul cel mai mic, spre a nu lăsa ţara pe mâna unei marionete trase de aţe de Vântu şi alţii ca el, unui politician cu minte cât un pui de găină, preşedintele de-o noapte Mircea Geoană.

Chiar şi în începutul acesta de an, când începusem să ies în piaţă, în sprijinul lui Raed Arafat, eram scandalizat (în mintea mea de… intelectual) când lumea vă striga „chiorul”, fiindcă mi se părea nedrept, inacceptabil pentru o lume europeană de secol XXI ca un defect fizic să vă fie imputat şi transformat în etichetă. Dar dumneavoastră, domnule Băsescu, sunteţi chior spiritual, incapabil să vedeţi şi să înţelegeţi lucruri evidente. Am crezut, o bucată de vreme, că e doar din încăpăţânare, că sunteţi doar prostul fudul cocoţat, vorba ardeleanului, ca scroafa-n copac, omul care se crede mai deştept decât orice alt cetăţean, decât oricare sfătuitor informal sau consilier, chiar decât comisii de specialişti alcătuite tocmai pentru a vă ajuta la deciziile privind domenii în relaţie cu care nu sunteţi competent.

Dar zilele începutului de nouă revoluţie în România (fiindcă nu trebuie să ne păcălim unii pe alţii, domnule preşedinte, nici să ne îmbătăm cu apă rece, aceasta este o revoluţie… dacă nu aţi înţeles lucrul acesta simplu până acum, pur şi simplu va trebui să vi-l demonstrăm în continuare pe străzi şi în pieţe) şi reacţia dumneavoastră m-au convins că sunteţi, pe deasupra, surd. Nu surd fizic, ci surd prin opţiune, surd prin astuparea urechilor cu vată, cu ceară, cu deştele, oricum, numai să nu auziţi strada.
Fiindcă ştiţi ce a vrut, şi mai vrea, n-o să înceteze să vrea strada? Nu capul lui Baconschi. Nici măcar capul lui Emil Boc, cu guvernul lui cu tot. Ci pe al dumneavoastră, domnule preşedinte. Faptul că vi l-aţi vârât ca struţul în nisip nu ne va face să-l uităm. Nu suntem proştii care ne credeţi, dumneavoastră, singurul om infailibil din Univers.

Încă de la începutul carierei de preşedinte, v-aţi îndepărtat/ concediat, unul după celălalt, consilier după consilier, unii dintre ei realmente valoroşi – de fiecare dată când câte unul vă dădea un sfat, de obicei bun, care însă nu vă era pe plac. Şi aţi continuat tot aşa, schimbând doar frecvenţa – tot mai înteţită – cu care vă despărţeaţi de aliaţi. Iar ieri – deşi trebuie să recunoaştem că n-a mai fost o mirare pentru nici unul dintre noi – aţi încercaţi să ne oferiţi mita supremă, acceptând demisia prim-ministrului, cu singurul scop de a opri prăbuşirea partidului dumneavoastră, cu singura speranţă de a ne face să uităm că mai sunteţi la Cotroceni, că sunteţi primul şi rămâneţi cel mai important motiv al ieşirii noastre în stradă.

V-aţi sacrificat fără jenă şi ultimul aliat, prietenul cel mai bun, cel mai fidel, capabil de un gest, pentru mine ininteligibil, de loialitate extremă – să se sacrifice fără ezitare, ca să-şi salveze partidul, pe de o parte, partenerul politic ‚de-o viaţă’, pe de alta. L-aţi lăsat pe Emil Boc să plece, ca să nu trebuiască să plecaţi dumneavoastră. Sunteţi o hienă.

Nici aici, însă, nimic nou. Nu datorită acestui mai-mult-decât-previzibil gest vă scriu acum. Nu; ci fiindcă, nominalizând pentru viitoarea funcţie de premier pe şeful unuia din principalele servicii secrete ale României, aţi continuat să vă prefaceţi că nu ştiţi ceea ce, cu siguranţă, v-a spus şeful celuilalt. Aţi întrebat SRI-ul, domnule preşedinte, v-aţi întrebat angajaţii însărcinaţi cu monitorizarea presei sau, mai direct chiar, cu infiltrarea în pieţe, care e prima revendicare non-politică a manifestanţilor, după ‚jos Băsescu’, ‚jos guvernul Boc’ şi de-comasarea alegerilor?

Fiindcă n-a fost taxa auto, domnule preşedinte; n-a fost, culmea, nici mărirea pensiilor şi salariilor – pe care, într-un gest de un ridicol strigător la cer, s-au gândit s-o simuleze (5%: suta de lei a lui Ceauşescu) oamenii din preţiosul dumneavoastră PDL; a fost STOPAREA PROIECTULUI MINIER DE LA ROŞIA MONTANĂ.

Iar dumneavoastră, domnule preşedinte ne-chior destul, dacă n-aţi fi şi de urechi fudul, aţi ţinut să vorbiţi chiar şi cu ocazia nominalizării candidatului Mihai Răzvan Ungureanu despre demararea acestui proiect criminal. Aţi continuat să faceţi lobby unei firme străine, să exercitaţi presiuni politice inadmisibile în favoarea unui jaf la drumul mare, ale cărui consecinţe, din păcate, n-ar fi doar economice – cum s-a întâmplat în cazul lungului şir de vânzări-de-ţară al guvernelor de până acum.

Nu pot să cred că tot n-aţi înţeles, domnule Băsescu. Îmi vine să cred, mai degrabă, că trebuie să fiţi sub o presiune într-atât de mare – habar n-am din partea cui – încât vă duceţi, orbeşte, ca vita la tăiere… ce spun? vă duceţi cu mândrie de tăuraş care, deşi ar trebui să ştie că picioarele nu-l mai ţin, se mai crede stăpânul lumii. Cine vă are la mână, domnule preşedinte, ce hăţuri extraordinare a descoperit, ca să vă mâne cu atâta eficienţă spre pierzanie?

Fiindcă, haideţi să fim serioşi: dacă vreun guvern patronat de dumneavoastră (indiferent de numele nefericitului care-l va conduce) va da undă verde proiectului RMGC, veţi afla fără nici un fel de mediere ceea ce, cu siguranţă, orice serviciu de informaţii şi orice angajat profesionist trebuie să vă fi spus deja de o mie de ori: că ‚gafa’ Arafat a fost o insignifiantă glumă, în comparaţie cu vânzarea-şi-condamnarea de ţară de la Roşia Montană.

Ne-aţi minţit destul, domnule Băsescu. V-aţi dezmăţat destul, ne-aţi insultat până peste poate. Încetaţi să ne subestimaţi inteligenţa, încetaţi să ne subestimaţi hotărârea. Deschideţi ochii, destupaţi-vă urechile. Al doisprezecelea ceas e pe trecute.


DISCLAIMER:

Conţinutul acestei rubrici nu reflectă în mod obligatoriu poziția oficială a organizației ActiveWatch. Așteptăm articolele dumneavoastră. Aveți responsabilitatea să verificați informațiile pe care le publicați și să respectați valorile și misiunea ActiveWatch.

zp8497586rq

This article has 7 comments

  1. …eu nu mai am nimic de spus;
    Voi bratele jurand le-ati pus
    pe scut. Puterea este-n voi
    si-n zei; Dar va ganditi eroi
    ca zeii sunt departe, sus;
    Dusmanul, linga noi.

    De-acu’ nici dracu’ nu mai gaseste zarurile.

  2. Lucrurile nu sunt chiar asa greu de inteles. Chioru’ a fost pus de americani strict pentru a le servi interesele, iar securiciul prim ministru este in mod evident agentul ocupantului militar. Un fel de “Luka, Pauker si cu Dej” altfel spus. Asa si cu SOV-ROM ROSIA MONTANA, daca am dat la comunisti tot ce au cerut, acuma trebuie sa dam si la fascisti… Baselu mai are noroc cu frigul, oricum ar face bine sa-si pregateasca elicopterul de pe acuma in caz ca se vine primavara brusc…

  3. unde a fost revolutie?
    ati fost 300 ca spartanii in unele zile,la revolutie sunt zeci,sute de mii de oameni nu maxim 10000 de oameni at cand toti din pnl si psd au iesit pt un ciolan
    tu probabil ca ai un loc de munca dar cel care sta in Rosia Montana ce face imi spui si mie(iti spun eu moare de foame) si nu cred ca Basescu e de vina,nu el a vandut tara ci iliescu si acuma iar ii vreti pe astia
    sunteti incredibili si de-a dreptu penibili

  4. Folosind cuvintul “chior” cind va adresati unei persoane dati dovada de lipsa de judecata intelectuala pe care din pacate banuiati ca o mai aveti. Gioana a fost manipulat de Vintu ? Dar pe dumneavoastra ce poanta sau floare de crin va imbata ? Ati vrut jos Boc ! Este jos ! Acum cei de la Antena trei spun ca Boc a fost un las intrucit a lasat tara in acest moment de descumpana cumpana iar dumneavoastra il veti pe Boc sus si Basescu jos ! Aveti pe cineva pe care sa-l catarati in loc ? Basescu nu va mai fi presedintele tarii, insa TREBUIE sa-si duca mandatul pina la capat. Tara asta nu este doar a celor imbatati cu minciunile antenei trei sau a celor platiti de comunistul Voiculescu.

  5. @ o părere: da, am un loc de muncă, şi – culmea! – l-am căpătat fără ca jumătate de Ardeal să fie şi vândut, şi otrăvit pentru asta 🙂
    @ străinul: tot aşa cum există orbire spirituală, există şi surzenie. Am precizat, cred, destul de clar că nu mă refer la vreun defect fizic al preşedintelui Băsescu. Ci doar la faptul că, după ce a încetat de multă vreme să mai vadă corect lucrurile, acum refuză să şi audă semnalele de alarmă.
    @ Ion: în ce priveşte calitatea textului – ăsta sunt eu, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. În ce priveşte revoluţia… răbdărică, răbdărică! 🙂

Comments are closed.