Dumnezeu nu bate cu bota. Nu pe mine, în orice caz. După ce am tunat şi fulgerat, aşa, global, împotriva BOR şi rolul ei în opinia mea îndoielnic din punct de vedere ‘cetăţenesc’, mă văd nevoit să vă prezint un gest care contrazice dur şi net această prea-repede-şi-generală-condamnare a (oamenilor) Bisericii.

Publicaţia on-line Vremea Nouă ne oferă un articol privitor la presiunile pe care autorităţile le fac (din punctul meu de vedere, deloc surprinzător) asupra celor mai importanţi reprezentanţi ai mişcării anti-fracking de la Bârlad, şi nu numai. La finalul acestuia, găsim şi facsimilul scrisorii deschise pe care preotul Liviu Matei o adresează preşedintelui, primului ministru al României şi preşedintelui CJ Vaslui.

Cum, probabil datorită faptului că articolul a devenit viral pe Facebook, mi s-a întâmplat de mai multe ori deja azi să nu pot accesa linkul, mi-am permis să preiau scrisoarea şi să o prezint şi aici, pe blogul ActiveWatch. Sunt câteva aspecte ‘punctiforme’ în acest text cu care, personal, nu sunt de acord, dar ele mi se par cu totul şi cu totul minore în faţa problemei generale discutate şi, mai ales, în faţa curajului formidabil, a conştiinţei civice, în fine, a stilului încântător de redactare al acestui preot.

În fine, am făcut deja un chapeau prea lung, citiţi mai jos:


p.s. Pentru cazul în care, asaltat de şi mai mulţi cititori, site-ul Vremea Nouă va cădea din nou, iată un print-screen în care puteţi vedea şi numele autoarei articolului cu pricina. În orice caz, le urez celor de la VN mult spor şi multă putere 🙂 – şi îi sfătuiesc să-şi găzduiască, de aici înainte, publicaţia pe un server mai puternic – fiindcă, probabil, vor avea tot mai mulţi cititori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.