REZISTENŢA ESTE FERTILĂ.
SĂ O CULTIVĂM!
Sau un fel de manifest pentru anul 2013.

by Organizaţia ReGeneration
on Sunday, 30 December 2012 at 12:05 •

Peste tot în lume, grupuri, organizaţii, comunităţi, cetăţeni luptă să îşi recapete controlul asupra propriilor vieţi. Libertatea noastră este pusă sub semnul

întrebării; de fapt, suntem sub asediul celor care se presupune că trebuie să ne reprezinte. Pe măsură ce crizele financiare, de mediu sau democratice devin tot mai acute, tot ceea ce ne înconjoară, împreună cu vieţile noastre se transformă tot mai mult în câmpul unde aceste lupte se duc.

In aceste momente, trebuie să preţuim drepturile noastre mai mult decât orice. O datorăm celor care au luptat pentru noi, cei de acum, şi celor care luptă în continuare să recâştige drepturi fundamentale, să nu permită guvernelor să ne opreseze şi ne manipuleze. O datorăm nouă înşine.

Cele două lucruri de care corupţia şi foamea pentru putere se tem sunt libera circulaţie a informaţiei şi spiritul civic. Deja am văzut că ‘efectul fluture’ funcţionează, că ridicarea unora în faţa nedreptăţilor, revoluţiile, protestele, ocupările au răsunat în întreaga lume, inspirând pe alţii să se alăture acestui act colectiv de nesupunere civică.

Noi nu suntem terorişti, criminali sau duşmani ai ţărilor noastre; Suntem cetăţeni care îşi exercită dreptul la liberă exprimare. Guvernele nu îşi doresc ca noi să ne exercităm acest drept şi asmut forţele de ordine asupra noastră, oameni împotriva altor oameni. Dacă cetăţenii nu pot protesta, înseamnă că nu trăim cu adevărat într-o societate democratică. Iar atât timp căt politicienii noştri sunt conduşi de interese personale sau pecuniare, nu vom avea niciodată o reprezentare reală şi justă.

Mai mult, cu o presă finanţată şi susţinută de marile companii sau afiliată ideologiilor politice, nu vom avea acces la informaţie obiectivă şi corectă. Agenda media cumpărată de către cei care vor să corupă adevărul şi să manipuleze opinia publică va continua propaganda acestora.

Drepturile noastre nu sunt un privilegiu, ci trebuie să luptăm constant pentru ele şi să ni le apărăm de forţele corupte şi opresive.

Guvernele ar trebui să se teamă de noi. Şi nu pentru că suntem o ameninţare criminală sau teroristă, ci pentru că avem la îndemână mijloacele şi legitimitatea să le înlăturăm de la putere. Forţele noastre de ordine ar trebui să ne servească pe noi şi nu guvernele noastre, companiile şi băncile.

Companiile şi băncile ar trebui să se teamă de noi. Şi nu pentru că suntem o ameninţare criminală sau teroristă, ci pentru că avem mijloacele să negăm bogăţia pe care o râvnesc cu atâta disperare.

Protestele din luna ianuarie au demonstrat că sâmburele de nemulţumire faţă de aceste încălcări constante şi flagrante ale drepturilor noastre există şi este viu. Trebuie să înlăturăm preţul pus pe drepturile şi libertăţile noastre pentru că acestea nu sunt bunuri de comercializat. In anul 2013, trebuie să continuăm să apărăm şi să luptăm pentru recâştigarea lor totală, să impunem guvernelor noastre să facă ceea ce este just pentru cetăţeni.

Noi nu suntem terorişti sau criminali. Noi suntem schimbarea de care această lume are nevoie. ACUM.

This article has 5 comments

  1. Puneti mana, faceti o companie si dupa aia sa-mi povestiti ce lacome sunt companiile dupa profit. De parca companiile nu sunt facute tot din oamenii.
    Super manifestu’ lu’ 2013 care seamana leit cu penibilitatea aia de manifest comunist de la 1850. Credeam ca intre timp oamenii s-au mai desteptat, mai ales in tarile in care comunismul le-a distrus vietile, casele, societatea, limba.

  2. @Diana: nu, companiile nu sunt făcute din oameni, ci din bani. Cu cât sunt mai mari, cu atât au mai puţină legătură cu oamenii, cu nevoile şi calităţile lor reale. Iar când sunt bănci şi fonduri speculative, nu mai sunt făcute nici măcar din bani, ci din vid şi minciună. Din rău. Personal, îmi asum tot ce au scris prietenii mei în acest text. Şi nu, Diana, n-o să pun mâna să fac o companie. Nu văd de ce. Poate o mică afacere ‘de familie’. Cel mai probabil, un falanster. 🙂

  3. Daca nu dorim sa fim sclavii marilor mafioti ai lumii trebuie sa ne unim si sa protestam energic de fiecare data cand ne sunt incalcate drepturile: dreptul la munca,dreptul la libera exprimare,dreptul la o viata decenta,dreptul de a trai intr-un mediu curat,dreptul la educatie,accesul la serviciile medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.