(se dedică prietenei mele L.D.)

Mi-e silă de Băsescu. M-am săturat şi eu, de prea multă vreme deja, de el. Dar apariţia, atitudinea, vorbele şi ochii, mai ales ochii lui Crin Antonescu îmi toarnă gheaţă în vine. Pentru absolut prima dată, în aceşti 22 de ani, mă umple un sentiment pe care, la început, totalmente lipsit de el atât de lungă vreme, am avut dificultăţi a-l recunoaşte: e frica.

Nu spaima vital-viscerală a unui om individual, pus pentru moment, din cine ştie ce motiv, în pericol; nu vreuna din micile-moderatele mele laşităţi zilnice. Ci un lucru care, cu puterea unei revelaţii, coboară din toată luciditatea creierului până în vintre, iar de acolo urcă la loc, umplând întregul. Şi nu mă refer doar la mine, nu e vorba de mine. E vorba de noi toţi, de lumea noastră, pe care, cred eu, nu, mai mult: consider, judec, afirm (iarăşi) eu, suntem în mare pericol să o pierdem.

Ieri, în timpul şedinţei (o recunosc şi eu, una istorică) în care Parlamentul discuta suspendarea lui Băsescu, proaspătul preşedinte al Senatului şi, să nu uităm, astăzi deja preşedintele interimar al României li se adresa colegilor care urmau la cuvânt (era vorba, fireşte, de câţiva PDL-işti) cu apelativul “robul/ roaba lui Dumnezeu”. Nici măcar grobianul, incultul, anti-intelectualul de Băsescu (şi vă atrag atenţia că nici unul din cuvintele acestea nu e folosit ironic) n-ar fi făcut asta într-o situaţie formal-oficială precum cea de ieri. Dar, zic eu, Parlamentul avea, în acea clipă, exact conducerea pe care o solicita starea ‘lui’ de spirit momentană. O să citez dintr-o persoană al cărei nume va suscita, probabil, firească neîncredere, Sebastian Lăzăroiu: “Ştiu, n-aţi fost acolo şi n-aveaţi cum să vedeţi tot. Le-am văzut feţele nerăbdătoare si pofticioase. I-am văzut siguri pe ei, ca o haită care a zărit o picătura de sânge. Le-am simţit freamatul din nări. L-am văzut pe Cătălin Voicu plimbându-se ţanţos şi agitat prin sală.” Şi dincolo de circumspecţia cu care îl privesc pe autor, cuvintele de mai sus mă neliniştesc profund.

A fost o săptămână cumplită, incredibilă, neaşteptată, pe care o prefigura, poate, doar doza imensă de ură, sete de răzbunare, intoleranţă pe care această naţiune (indiferent de opţiunea politică pentru una din cele două tabere… sau poate pentru jalnicii traseişti care s-au mişcat încoace-încolo ca nişte mingi de ping-pong) a căpătat-o în ultimii ani. Au fost ridiculizate, judecate în pripă şi executate sumar personaje care, ca persoane şi ca simboluri ale politicii PDL, desigur că meritau pe deplin asta. Cu greu ar putea simpatiza cineva cu Vasile Blaga, cu greu ar putea privi cineva îndepărtarea Robertei Anastase altfel decât ca pe un prea-mult-întârziat act de justiţie. În fine, ajungând la il capo di tutti capi, e cu neputinţă să nu simţim mulţi, tare mulţi, cei mai mulţi dintre noi un sentiment de satisfacţie văzându-l pe Traian Băsescu umilit. Şi cu toate acestea, îmi adun toată puterea pe care o pot pune în nişte slabe cuvinte, spunându-vă: nu aşa, nu aşa! Nu într-un dispreţ total şi afişat faţă de Constituţie, legi, cutume. Şi, mai ales: nu ca o pregătire-de-drum pentru victoria completă a cuplului Victor Ponta – Crin Antonescu.

Amintiţi-vă (şi, mai ales, dacă aveţi impresia că vă vorbesc despre un amănunt mic, neimportant, mai gândiţi-vă un pic!): o comisie profesională care se pregătea să dea un răspuns profesional la întrebarea ce frământa nu doar România, ci şi (poate mai ales!) Europa, dacă premierul României e vinovat de furt intelectual, a fost suspendată de jure în noaptea dinaintea deciziei, supusă unor presiuni incredibile de facto, când a decis totuşi să îşi facă datoria, în fine, terfelită în toată presa USL-istă după ce îşi spusese părerea. Ni s-a spus, apoi, că decizia privitoare la plagiat poate fi luată doar de o altă comisie, care are la dispoziţie 90 de zile pentru a se pronunţa. În schimb, Crin Antonescu, noul şi, dacă nu suntem atenţi, viitorul preşedinte al României, a ordonat Curţii Constituţionale să se pronunţe în mai puţin de 24 de ore privitor la problema suspendării.

Anterior, o decizie fermă a aceleiaşi Curţi (cea privitoare la reprezentarea statului român la Bruxelles) a fost privată de caracterul ei normalmente executoriu prin trecerea Monitorului Oficial în subordinea Parlamentului şi amânarea publicării ei.

Mă repet? Da, am mai scris despre asta; da, încep să sun, vorba aceea, ca o moară stricată. Dar dacă aş putea, aş găsi locul cel mai public din România şi de-acolo v-aş urla tuturor în urechi, zi şi noapte, pe trezie şi prin somn, oribilul pomelnic al tuturor imoralităţilor şi ilegalităţilor comise în doar câteva zile.

Pentru mine, comparaţia cu momentul de început al ascensiunii naziste nu e deloc exagerată. Adaug, fireşte, pentru ochii tuturor celor încă destul de calmi pentru a asculta argumente, sintagma mutatis mutandis. Da, lumea în care trăim nu mai e, din fericire, cea din anii ’30. Putem spera că, în ţările mai civilizate decât a noastră, oamenii au învăţat din catastrofele istoriei, având şi capacitatea de a ţine minte. Putem spera că, din nou, a nu ştiu câta oară, se vor face presiuni asupra noastră ca să n-o luăm razna.

Da, iarăşi mă repet. Şi repet: este nu numai nedemn, este şi periculos să îi aşteptăm pe alţii să vadă lucrurile la care ochii noştri exoftalmici, minţile noastre înfierbântate devin, cu fiecare zi de isterie care trece, mai oarbe.

V-o spun cu răceala unui profesionist care a predat, câțiva ani de zile, cursuri de introducere în cercetarea științifică (deci și în tehnica/ deontologia redactării de lucrări): avem, fără cea mai mică îndoială, un prim-ministru plagiator. V-o spun cu în toată simplitatea cuvintelor şi cu toată pasionalitatea pe care le poate aduce implicarea în viaţa societăţii civile: avem un prim-ministru hoţ şi mincinos, mai grav, lipsit şi de moralitate, şi de decenţă. Suntem pe deplin demni de dispreţ în ochii oricărui om civilizat.

Dar aceasta, încă, nu este o catastrofă reală. ‘Amănunte’ cum e plagiatul, dispreţul faţă de reguli scrise sau implicite, în ultimă instanţă faţă de noi, cetăţenii, încă nu impresionează pe multă lume. Lumea e însetată de sânge – al Udrei, al Anastasei, al multora în frunte cu Băsescu. Iar USL-ul oferă sânge pe tavă.

Când, însă, vă închipuiţi – toţi cei care v-aţi bucurat zilele acestea, cum şi o parte din mine s-a bucurat – că despre asta e vorba, despre dreptate, despre un echilibru care a aşteptat prea mult ca să fie restabilit, când, mai ales, vă închipuiţi că acest iureş, această destrăbălare pedepsitoare şi a-tot-acaparatoare se vor opri atunci când vor fi fost anihilaţi, terfeliţi, şterşi din istorie PDL-iştii, vă înşelaţi, spun eu, amarnic. Pofta vine mâncând. Iar în săptămâna aceasta, o haită de hiene cu o foame, un tupeu, o nepăsare nemaiîntâlnite în istoria postrevoluţionară a României şi-a făcut de cap, în inima ţării, sub ochii înmărmuriţi ai tuturor.

Mi-e silă de Băsescu, îl consider vinovat pentru multe dintre cele care se petrec azi. Dar e atât de comod să poţi crede că nu tu, ci altul poartă toată, toată responsabilitatea.

Ei bine, vreau să vă spun că ni se pregăteşte o grozăvie fără precedent, iar dacă se va întâmpla vom fi vinovaţi noi, fiecare.

Dacă nu mă credeţi, uitaţi-vă atent, în perioada următoare, în ochii lui Crin Antonescu.

This article has 80 comments

 1. Nu ti-e teama de Basescu dar te inspaimanta privirea rea a lui Antonescu.
  Prietene, ai probleme psihice!

 2. De ce suntem surprinsi ?! USL face ce a promis, noi incercam sa ne amagim ca schimbarea politica se face ca tranzitia politica din manuale. Vor folosi toate mijloacele, in general politicianul foloseste toate mijloacele si cand nu are inventeaza unele noi. Sunt reprezentanii nostrii, pdl, psd, pnl, udmr ii votam ii meritam si sa nu ne asteptam ca ei sa se comporte altfel decat ne comportam noi fata de altii. Nu Crin, Ponta sau Basescu au inventat metodele astea, ele sunt vechi si le stim cu totii, diferenta este de morala.

 3. @Ovidiu:

  “As zice ca nu-i de mirare ca poti citi ceva in ochii lui Antonescu, ca-i are limpezi; Citesti ce poti descifra si intelegi ce esti pregatit sa intelegi.”

  Tu vorbesti serios? Mai ai putin si sustii ca Antonescu merge pe apa. Nu stiu cum sa fac sa nu te insult, dar fraza ta sustine ca fiecare putem intelege o frantura din Inteligentza Absoluta si Divina care razbate din ochii lui Crin Antonescu, atat cat putem noi pricepe.

  Deci, incerc sa nu te insult. Dar te rog sa ne anuntzi si pe noi cand iti ajunge IQ-ul la doua cifre.

 4. Nu stiu cum se face, ca Basescu mereu apare nevinovat. mai aveam putin si plangeam la citirea comentariilor de pe blog.saracu, ce i se intampla. Cand Basescu a luat toate puterile in stat, nu a mai tipat nimeni ca nu se respecta democratia, la fel, cand Anastase a pus din burta mai mult de 90 de voturi pentru o lege controversata, nici atunci n-a iesit nimeni in strada… si n-a plans nimeni statul de drept. si cand basescu joaca dupa bunul plac justitia, nici atunci n-a intervenit nimeni. Eu zic ca Poporul Roman is merita soarta. nu ca sunt de partea celorlalti, dar de fapt majoritatea dintre noi, asa cum spun sondajele, de mult asteapta suspendarea lui Basescu si sa dea socoteala pentru toate cate a facut – insistenta de a vinde bogatiile tarii pe degeaba (acum, depinde de comisionul primit, nu?) si rapirea demnitatii romanilor care incepe sa-si piarda si restul de respect pentru sine. si cu politica externa n-au facut decat sa ii invite pe ceilalti sa stearga cu noi pe jos!

 5. stii ce??pe timpul basescului asta nenorocit si tradator de neam..nu e asa??sa facut dreptate pt poporul asta…pe timpul lui..au luat si politicieni de vaza parte la dreptate..adica au fost bagati la bulau.asta vad eu dreptate..eu vad bine ca a controlat justitia..ca poate e asa..dar a facut-o bine..ca au fost de la pdl sau alti..toti au avut parte de ceea ce li sa cuvenit.cine naiba a mai avut tupeu sa se lege de vantu??desi toti.dar absolut toti sunt constienti ca asta e vinovat.dar a facut-o doar basescu.e si el cu ale lui..rele..dar eu vad mai multe bune..de ce naiba daca astia de la pdl is asa de rai??de ce doar ei au pornit proiecte de imfrastructura.autostrazi,intrebarea e de ce nimeni nu a facut numai nesimtiti astia?pt ca nesimtiti astia au furat mai putin si au bagat si in statul asta ceva bani.sa le fie rusine celor care vor spune ca nu e asa.pacat ca suntem asa orbi.mai buni ca asta nu gasim.a furat si el,e evident.dar frate..sa vazut ca a facut si pt tara asta ceva.iar daca e sa mai bag un argument pro basescu e si asta..singurul presedinte roman.care a avut curaj sa spuna in fata camerei de luat vederi ca basarabia e romania..si ca basarabeni sunt romani.bravoo lui pt asta.dar lasa sa vina antonescu sa duca tara in eden..in fine.

 6. De acord cu Luiza:
  “Din nefericire democratia e o iluzie si va fi o iluzie pana ce corporatiile straine care conduc lumea vor mulge tara noastra de resurse…toti cei care vor fi la putere indiferent de apartenenta politica vor pune mai presus interesele venite din exterior fata de interesul national…si daca ipotetic nu o sa vrem de buna-voie vom fi ingenunchiati cu arma… cum de altfel se intampla in lume unde chipurile dictatorii sunt eliminati in numele democratiei si nu pentru petrol sau alte resurse. USL PDL PLM ACELASI RAHAT!!!”

 7. Spunea cineva mai sus, sa cautam articolul despre Crin Antonescu, sa aflam cine este cu adevarat. Ne e nevoie, Crin Antonescu este omul care desi reprezinta dreapta, a facut pact cu stanga lui Iliescu si Ponta. Pentru mine Partidul Liberal, pe care mai aveam un dram de respect, este mort. La fel si Crin Antonescu. Dupa 20 de ani trebuie sa aleg din nou, din doua rele, dar o voi face, ca de fiecare data. Voi alege raul cel mai mic si sper sa mai avem o speranta in tara asta. Am dubla cetatenie si totusi am ales sa traiesc aici. Dumnezeu sa ne ajute.

 8. Ma irita vesnicul pudibondism romanesc care se manifesta in functie de antena la care se uita: a facut-o “tiganca imputita?? Vai ce oribil!” si repede vine si concluzia: “segregare, rasism si drama cumplita prin care trec bietii rromi…” Hai sa fim seriosi, suntem destui cu IQ format din trei cifre carora ne-a mers la suflet. Da, a facut si gafe grobiene, dar pe ansamblu e un presedinte-om ca mai noi toti. Cat despre afirmatiile legate de incultura si anti-cultura lui Basescu stau sa ma gandesc cam la ce nivel este cel care afirma. Cand Tariceanu cel destept se chinuia cu acuzativul, Basescu vorbea o jumatate de ora cu logica si fara nici o greseala gramaticala. Venim repede sa categorisim cu semi-doctie nationala: un marinar incult. E inginer si inca unul bun, pentru ca pe vremea lui Ceasca nu-ti dadeau un ditamai vasul ca sa te joci tu cu el pentru ca lucrezi ca informator al securitatii la Anvers. Mi-au ajuns cliseele repetate la nesfarsit: flota, securist, incult, hot… Ca n-a facut tot ceea ce a promis? Perfect de acord, dar mai degraba as putea sa-l caracterizez ca naiv pentru afirmatia asta. Asa cum spunea alticineva mai sus: e singurul care a reusit sa-i bage in inchisoare pe politicieni.
  Daca oamenii n-o sa inceapa sa gandeasca fara antene, o sa avem probabil parte de un declin economic care ne va duce inapoi in 2000 si poate chiar mai jos. Antonescu presedinte, Ponta prim-ministru, Nastase ministrul justitiei si Voiculescu ministrul economiei. Sau poate Voicu la justitie?

 9. Aceste versuri au fost scrise in primavara lui 2004. Ghici cine conducea tara atunci? Seamana cumva a dictatura? Romanul are memoria scurta si e masochist altfel nu inteleg de ce vrea sa se intoarca de unde au plecat!

  Exprimarea libera e castigata-n revolutie,
  E dreptul nostru si e garantat de Constitutie.
  Institutiile bruiaza undele:
  Romania intra-n Europa doar cu numele.
  Promisiuni – minciuni
  Emisiuni – presiuni
  Televiziuni – sanctiuni:
  Showtime la romani!
  Noi nu da-m bani la buget sa ne cenzurati,
  Jurnalistii sunt batuti, bruscati, amenintati.
  Tara asta incepe sa-mi provoace sila.
  Copii: parintii vostri doar isi plang de mila!
  Politizand cultura aratati lumii
  Marile probleme ale natiunii.
  Exact ca Inchizitia ati inchis OTV,
  Urmeaza ATOMIC, MTV, PRIMA sau PRO TV.
  Asta nu e o politica – e direct teroare.
  Oare emigrand in masa gasim vreo rezolvare?

  Versuri de la: http://www.versuri.ro/

 10. Mie mi-e sila de bolsevicul de base si nu vreau sa-l mai vad in frunte tarii si mai ales conducind tot ce misca in Romania. Ma justific
  1- a fost ales presedintele Romanei NU detinatorul puterii absolute peste toate institutiile statului [ guvernarea apartine constitutional Palatului Victoria SI NU COTROCENIULUI, serviciile speciale create pentru santajul ordinar in plan politic sunt identice ca forma si actiune cu fosta securitate a lui ciuruitu,vrajba si ura ce a impus-o intre categoriile de cetateni ai tarii este fara precedent si este mentinuta doar cu scopul de a nu se creea o masa periculos de mare impotriva sa].
  2 -a ridicat la rang de virtute in fruntea politicii romanesti curvasaria si hotia fara scrupul [ roberta miss piss in fruntea camerei deputatilor o imbecila care vine cu justificari de te crucesti ,nu atunci cind se voteaza legea pensiilor fraudind numaratoarea ,care a avut ca efect scaderea pensiilor , ci culmea argumentand ce mese e tatal sau incit i se justifica clar un salariu platit de statul Roman ,adica de noi , de 38000 lei lunar, adica 380 000 000 lei vechi. ,cam cite pensii de 1000-1500 lei primeste ca salariu dl director de presa din bugetul tarii?-ministresa udrea cu cel mai mare buget din toate ministerele , parca si ea a fost banuita de plagiat dar funeriu si gasca ciocu mic despre asta ,nu mai vorbesc de ritzi , boagiu, dar nu pot si nu vreau sa o uit pe fata lui tata , care a luat asemeni lui tacsu cele mai multe voturi din Sibiu.Pai daca asta cred tinerii din Sibiu ca sunt reprezentati corect si corespunzator de o agramata in cel mai inalt for european ,statul cheltuind cu ea lunar peste 40000 E . atunci pacat ca a murit Nicu Ceausescu care macar vorbea corect limba lui Eminescu.
  3 -oricare din cei care se sperie de dictatura sau mai stiu eu ce cataclism politic
  sa retina ca in prezent dictatura basescu = dictatura ceausescu. Daca la Curtea Constitutionala a Romaniei mai judeca impostori politici indiferent din partea carui partid sunt pusi acolo doar asa cum au comanda tot dictatura se cheama ,iar daca onor judecatorii C. C.R. sunt lasati in continuare jeguri politice vindute pe arginti grei care nu au avut in viata lor staut de JUDECATOR in vreun tribunal ,tot dictatura se cheama .
  4 – am inca multe foarte multe motive pentru care voi vota DA la referendum ca toti jegosii care au intrat in politica rupti in fund sa se duca la DRACU pentru ca acum au averi de nu le stiu socoata si pozeaza in aparatorii democratiei ,iar tartorul lor e basescu . Daca mai scapa o lacrima de genul ;draga stolo; poate se mai gasesc fraieri sa puna botul

 11. mda…cu basescu sa ramai tu si cu ma-ta aia cu IQ-ul ridicat pana la gura aia cu care-l pupa-n cur pe conducatorul iubit

 12. Mda, interesant cum toate comentariile pro-USL sunt ascunse din cauza comentariilor negative. Eu am fost plecat din tara in ultimele doua luni, dar am ramas oarecum conectat de subiectul asta.

  V-as intreba doar atat: ce se-ntampla daca Basescu ar castiga din nou un referendum pentru suspendarea sa, fapt care i-ar da ocazia sa candideze inca o data (a treia oara) la presendintia tarii? Eu vad acolo un razboi mult mai adanc si inspaimantator!

 13. Concluzia de la final mi se pare un pic deplasata: “Dar e atât de comod să poţi crede că nu tu, ci altul poartă toată, toată responsabilitatea”. Deci, cu alte cuvinte noi, “prostimea neiluminata” suntem vinovati, mai ramanea sa ni se dea faimosul citat din Kennedy cu “nu te intreba ce poate face …. bla bla bla” . Nu-mi place ideea asta de a se da vina pe ala care pune stampila. Dar e usor si util a se creea o vina colectiva pentru ca asa scapa mai usor cel care e vinovat cu adevarat.
  Mie imi place stilul oratoric al lui Antonescu, este un vorbitor fenomenal (ethos, logos, pathos), ochii ma lasa rece. Gluma lui cu robul/roaba a venit dupa ce un PDL-ist venise la microfon si daduse numai citate din Biblie….

  La fiecare schimbare de putere apar tot felul de previziuni apocaliptice. Niciodata nu s-a indeplinit vreuna. Cand vin altii la ciolan, cei de dinainte fac un pic de scandal pt ca raman fara.

 14. “Mi-e silă de Băsescu, îl consider vinovat pentru multe dintre cele care se petrec azi. Dar e atât de comod să poţi crede că nu tu, ci altul poartă toată, toată responsabilitatea.”

  Pai avem un precedent? Nu s-au executat doi oameni la sfarsitul anilor ’89 si cu ei s-a terminat comunismul in Romania? Singuri doi oameni vinovati pentru deceniile de opresiune intelectuala si cenzura. Si o data ce ei au murit romania a devenit democratie.

  Faci amintire la ridicarea partidului nazist, pai hai sa ne uitam ce s-a intamplat in Grecia, poftim democratie. Ce s-a intamplat in Romania in ultimele zile e de neconceput. Nu a reusit domnu’ Capitan in 8 ani sa denigreze intr-un asemnea hal constitutia si legile statului Roman cat au reusit in 4 zile un Istoric si un doctor in Drept, se aplica “Give a man a gun and he can rob a bank – give a man a bank and he can rob the world”, dar dintr-un punct de vedere educational.

  Nu credeam ca voi ajunge in situatia de a sta pe ganduri la intrebarea “vrei sa plece basescu?”, credeam ca voi putea zice un Da raspicat si uite ca nu mai pot. Nici nu-mi vine sa mai merg ma vot. Imi vine sa ma mut sa iau cetatenia altei tari si sa renunt la radacinile de romania, ca-s tare putrede.

 15. Au fost si vor exista probabil si in continuare tor felul de puncte de vedere mai mult sau mai putin argumentate despre ce ar trebui sa se intample pe 29 iulie si de ce.Ca si multi alti romani si eu sunt pus astazi intr-o situatie pe care o detest si anume sa aleg intre doua rele pentru ca rele sunt amandoua variantele :demiterea lui Basescu si prin urmare va trebui sa acceptam varianta Crin antonescu presedinte o situatie care mi se pare absolut de neimaginat sau ramanerea lui Basescu presedinte , un om care in 8 ani nu a vrut sa invete ABSOLUT NIMIC din greselile sale.L-am auzit cu explica senin ca timpul ramas pana la referendum nu e suficient sa rastoarne situatia in favoarea sa dar va incerca.Eu nu stiu daca si altii sesizeaza absurdul si grotescul acestui punct de vedere ,omul tot nu intelege ca a avut 8 ani OPT ANI sa poata convinge romanii depre calitatile sale de presedinte si nu a reusit decat sa-i convinga de contrariul dar ar fi vrut un pic de timp mai mult (exact ca Oliver twist ) ca poate ,poate ne mai prosteste odata.
  Fata de aceasta situatie groaznica in care ne aflam ,fata de varianta perpetuarii la putere a acestei gloate de animale preistorice USL-iste nu vad o iesire prea curand si nici o solutie care sa poata fi imbratisata cu inima usoara.Singura varianta care mi se pare CEL MAI PUTIN NOCIVA pe termen scurt este ca la Referendum Basescu sa piarda votul dar referendumul sa fie invalidat de prezenta ,in acest fel cred ca toti acesti derbedei care se pretind politicieni isi primesc palmele pe care le merita din partea noastra..Alta varianta mai buna eu unul nu vad…

 16. In concluzie voi lovi din rasputeri aceasta haita de golani USLINOSI dar pe Basescu nu-l voi sprijini…

 17. nu intelegeti ca la referendum nu e vorba de crin antonescu ? acesta e doar presedinte INTERIMAR. Demiterea lui Basescu nu il propulseala pe Crin in fotoliul de presedinte ales. Dimpotriva, se vor organoza alegeri, iar voi, oameni buni, VETI PUTEA ALEGE PE CINE VETI DORI ! Inclusiv pe MRU daca va candida. La referendum vorbim strict de basescu. nu de USL, nu de antonescu, nu de ponta. Il vreti pe basescu ? ramaneti cu el si cu toate minciunile si marsaviile lui. il vreti plecat ? mergeti la referendum si votati pentru demitere. e simplu si logic …
  PS: bine spunea cineva mai sus: nu va e teama de basescu, dar va e frica de antonescu ???

 18. Asta da democratie , toate postarile nefavorabile lui base sterse. Sa se duca invirtinduse si sa umble pe unde circula flota Romaniei . Sper sa ajunga coleg de celula cu bombonel , vintu si cu patriciu sa joace septic toti impreuna ca impreuna au jefuit tara. Sunt sigur ca si postarea asta o sa fie scoasa , dar asa in ciuda lui EBA telectuala …JOS BASESCU ……DA!

 19. Nelutule,muncesti pe undeva sau esti unul din aia care asteapta sa primeasca? Daca da muta-te la constanta ca iti da mazare ce vrei. Daca nu si nu esti nici vreun agitator usl-ist, ia o foaie de hartie trage o linie pe mijloc si scrie intr-o parte plusurile ultimilor ani iar in cealalta parte minusurile(dar in contextul european).apoi mai ia o hartie si scrie, fara a mai o impartii si scrie ce sa intamplat in ultimele doua saptamani. Daca esti cinstit cu tine insuti, tragi concluziile la fraza din textul tau “asta da democratie ” Si mie mi-au mai disparut postari nefavorabile actualilor dar nu inseamna ca Basescu sau antonescu au pus sa fie sterse. Sa fim seriosi. Cat priveste puscaria clasei politice, ar trebui constuita o mare inchisoare asa ca mai bine dupa mine

 20. Nelutule,muncesti pe undeva sau esti unul din aia care asteapta sa primeasca? Daca da muta-te la constanta ca iti da mazare ce vrei. Daca nu si nu esti nici vreun agitator usl-ist, ia o foaie de hartie trage o linie pe mijloc si scrie intr-o parte plusurile ultimilor ani iar in cealalta parte minusurile(dar in contextul european).apoi mai ia o hartie si scrie, fara a mai o impartii si scrie ce sa intamplat in ultimele doua saptamani. Daca esti cinstit cu tine insuti, tragi concluziile la fraza din textul tau “asta da democratie ” Si mie mi-au mai disparut postari nefavorabile actualilor dar nu inseamna ca Basescu sau antonescu au pus sa fie sterse. Sa fim seriosi. Cat priveste puscaria clasei politice, ar trebui constuita o mare inchisoare asa ca mai bine dupa mine

 21. Pingback: Totuşi, Roşia Montana; totuşi, gazele de şist : Blogul ActiveWatch

 22. Pingback: Totuşi, Roşia Montana; totuşi, gazele de şist | TOTB.ro - Think Outside the Box

 23. Pingback: Treziți-vă până nu e prea târziu, votați dictatura cea mai mică! | Slicker

 24. hello, i’m so pleased that i stumbled across your website I will
  be bookmarking this! – real estate broker vs agent is an interest of mine and and your “Vara demenţei – sau, pentru prima oară, despre frică : Blogul ActiveWatch” article is
  definately cool work.
  Keep it up! I’ll definately be back again real soon!

  Here is my blog post realestatetraining

 25. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.

  I’ve read this post and if I may I want to suggest you few interesting issues
  or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to
  this article. I want to read even more things about it!

  Feel free to surf to my web blog … macro level vs micro level

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.